Můj kousek štěstí

Jak urychlit hojení?

Každou jizvu je třeba promašťovat. Můžete použít jakýkoliv mastný krém, stačí i vepřové sádlo, obyčejná indulona, bílá vaselina či měsíčková mast. Jizvu je třeba chránit před slunečním zářením alespoň 3 měsíce. Ve slunečném počasí používejte krémy s vysokým ochranným faktorem alespoň 20. Mezi další postupy, které zamezí tvorbě nevzhledné jizvy, patří tlakové masáže, laseroterapie a aplikace silikonových gelů. Chirurgické řešení je ponecháváno většinou až jako poslední možnost.

Jizvu se nebojte masírovat

Na zahojenou ránu (2 týdny po odstranění stehů) zatlačíte prstem proti podkladu tak, aby se nehtové lůžko odkrvilo, tlak ponecháte 30 sekund, poté povolíte a prst přesunete na vedlejší část jizvy a postup opakujete. Takto tlakem masírujete celou délku jizvy. Přes jizvu prstem nepřejíždíte, pouze tlačíte. Masáž provádíte minimálně 3 krát denně vždy 10 minut, čím častěji, tím lépe. Účinek očekávejte za 2 měsíce. Jsou-li masáže správně a dostatečně často prováděny, mají výborný efekt.

Zkuste přesličku a chrupavky

V přírodní medicíně využijte vynikající účinek žraločí chrupavky a Aloe vera, která urychluje uzdravovací proces při poraněních, popáleninách, stimuluje růst zdravých buněk a omezuje produkci jizev. Výstavbu zdravých vláken kůže podpoříte přesličkou rolní, která obsahuje oxid křemičitý. Doplněním této formy přírodního křemíku dochází k obnovení pružnosti a pevnosti pokožky. Pokud se k léčení jizvy přistoupí opožděně, bude již třeba jejich ošetření laserem anebo plastickou operací.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden