Moje sladké tajemství

Jak vráskám předejít a jejich vznik redukovat?

Důležitá je prevence, které je potřeba se věnovat. Základem je nekouřit, dodržovat zdravý životní styl, používat kvalitní kosmetiku a nevystavovat se slunečnímu záření bez krémů na opalování.

Kvalitní spánek

Pokud chcete zamezit tvorbě vrásek, je důležité věnovat pozornost dostatečné době spánku, kdy si pleť i celé tělo odpočine.

Životospráva

Důležitým faktorem je i vaše životospráva. Takže pokud kouříte, tak podporujete produkci enzymu, který ničí elastin a kolagen, látky, které udržují vaši pokožku pevnou.Také zdravé potraviny, voda a zelený čaj mají na naše tělo blahodárné účinky, jako je třeba výživa pokožky a doplnění potřebných vitamínů. Tak to nepodceňujte.

Sluníčko

Každá z nás chce být v létě opálená a krásná, ale nic se nemá přehánět. Pokud se chcete vznik vrásek oddálit, tak používejte kvalitní opalovací krémy s vyšším ochranným faktorem a nezapomínejte ani na mléka po opalování, které pleť zklidní.

Hydratujte

Nedostatek vody urychluje stárnutí pleti a také vznik vrásek. Když budete dodržovat pitný režim, můžete proces předčasného stárnutí pleti nejen zastavit, ale také zlepšit dosavadní stav pleti. Denní příjem tekutin by měl obsahovat alespoň dva litry vody.

Čištění a vhodná kosmetika

Každý večer byste neměla zapomínat na důkladné vyčištění pleti, která je po celém dni plná nejrůznějších nečistot. Důležitá je i kvalitní péče, takže noční a denní krém je nutností, bez které nemůže pokožka fungovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden