Můj kousek štěstí

Jak vypadat skvěle i bez make-upu

Ano, jde to! Krásně můžete vypadat i bez vrstev líčidel. To ale neznamená, že pro sebe nemusíte nic dělat. Naopak, chce to dokonale rozmazlenou pleť.

Alfa a omega péče o pleť je správné čištění. Na tom se shodují všechny kosmetičky i vizážistky. Takže pokud chodíte spát neodlíčená, může vás druhý den překvapit vyrážka a sem tam pupínek a časem vrásky plus povadlá a zašedlá pleť. Na voděodolné líčení používejte přípravky na olejové bázi a nakonec vždy pleť dočistěte micelární vodou, která si poradí i s běžnými líčidly. Vodu naneste na odličovací tamponky, a přejíždějte obličej i krk. Rituál provádějte dvakrát denně.

Používejte peeling

Pod svrchní vrstvou pleti je schovaná jedna mladší a zářivější. Proto minimálně jednou týdně odstraňujte z pleti odumřelé buňky, které brání tvorbě nových. Na to je ideání peeling. Pokud ho budete provádět pravidelně, vaše pleť bude zářivější, hebčí na dotek a mladistvější. Někdo nedá dopustit na čisticí kartáčky, jiný dává přednost speciálním krémům a gelům s hrubšími částečkami. Univerzální rada v tomhle případě neexistuje, a na vás je, abyste vyzkoušela a objevila, co vám nejvíc sedí. Buďte opatrná, důležité je pleť vyčistit, ne drhnout. V tomto případě je na místě jemnost. Pokud máte extra citlivou pleť, používejte speciální jemný čisticí gely s mikroperličkami, které mají schopnost na sebe nabalovat odumřelé kožní buňky.

Kouzelné sérum

Pokud si pleť vyčistíte a pak na ni nanesete denní nebo noční hydratační krém, je to perfektní. Lepší výsledky vám ale přinese, pokud do své kosmetické výbavy zahrnete i sérum nebo booster. V nich je nejvyšší koncentrace výživných a omlazujících látek, takže fungují jako vitaminová bomba a po třicítce by je měly začít používat všechny ženy, které chtějí ještě hodně dlouho vypadat skvěle. Držte se jedné řady od stejné značky, protože jsou navržené tak, aby se na sebe vrstvily a vzájemně se podporovaly.

Pijte, spěte, nekuřte

Můžete mít v koupelně na poličce nejlepší krémy světa, a dodržovat všechny kosmetické postupy, ale pokud se budete stravovat ve fast foodu, budete ponocovat, vykouříte krabičku a vypijete deset káviček denně, nebude vám to nic platné. Pleti prospějí potraviny bohaté na antioxidanty, zdravé tuky, omega-3 mastné kyseliny a vitamin C. Skvělé jsou ledový salát, kapusta, olivový olej, avokádo, citrusy, borůvky, losos, ořechy. Dodržujte i minimálně sedmihodinový spánkový rytmus a pitný režim, při kterém během jednoho dne do těla dostanete 1,5–2 l vody.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden