Můj čas na kafíčko

Jak vyrobit pleťovou vodu?

Krémy a odličovadla zdaleka nestačí. Důležitá je čistící pleťová voda! Ta zbavuje pleť všech nečistot a skvěle ji hydratuje. Chcete poznat její blahodárné účinky?

Zázrak z ovesných vloček

Oves je skvělá surovina pro výrobu přírodní a čerstvé kosmetiky. Vaši pleť vyčistí, zklidní a zbaví ji pnutí. Rovněž pomáhá odstranit drobná zarudnutí. Dalším jejím plusem je cena a fakt, že je bez jakýchkoliv alergenů. Na pleťovou vodu budete potřebovat lžičku ovesných vloček, převařenou vodu a malou lahvičku. Záleží na vás, zdali si vodu oživíte i pár kapkami esenciálního nebo rostlinného oleje. Vločky smíchejte s vodou a přidejte dvě kapky oleje. Uložte do ledničky a před každým použitím pořádně protřepejte. Voda vám vydrží zhruba týden.

Ty jsi má levandulová

Stačí vám pouhých pět minut a každou noc budete spát hlubokým a bezesným spánkem. Levandule, jak je známo, má uklidňující účinky. Stačí pár kapek nakapat na polštář. Výroba je jednoduchá. Do lahvičky s rozstřikovačem – můžete použít tu od parfému - nakapejte 20 až 30 kapek éterického levandulového oleje. Přilijte 4-6 ml čistého lihu a dobře protřepejte. Lahvičku dolijte převařenou nebo minerální neperlivou vodou. Levandulovou vodu můžete použít jak na očištění pleti, tak na polštář pro kvalitní spánek nebo do umytých vlasů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden