Moje šťastná hvězda

Jak využít skořici na vaší zahrádce?

Skořice si hravě poradí i s komáry

Léto se neobejde bez zahradních škůdců ani planých hub, které se zničehonic objevují snad úplně všude. Zkrátka teplo nesvědčí jen květinám a všelijakým plodům, ale mají je rádi i zvířátka a rostliny, které byste raději neviděli. Máme pro vás ovšem jednoduchý trik – skořici.

1. CHRAŇTE SAZENICE OD NEMOCÍ

Skořice není jen výborným kořením do  svařeného vína, cukroví a jiných sladkostí, ale také vám umí zachránit vše, co jste v létě vypěstovali, ať už jde o  plody nebo květiny. Například takové sazenice. Mohou je potkat všelijaká onemocnění, ale když k nim přidáte trochu skořice, všechny nemoci se jim vyhnou a ještě pomůže zabránit škůdcům, například komárům, aby rostlinky napadli.

2. ZBAVTE SE HUB V ZÁHONĚ

Divoké houby. Nejsou pro nás sice nijak nezbepečné, ale rostou i tam, kde je vidíme vskutku neradi. Navíc mohou lákat domácí mazlíčky nebo malé děti a vysvětlit jim, že nejsou k jídlu, dokážete asi jen s vypětím všech sil. Raději si ušetřete práci a sáhněte pro skořici. Záhon a kompost pravidelně lehce poprašujte a máte na celé léto po starostech.

3. VYŽENTĚ SLIMÁKY A MRAVENCE

Ožírají vám slimáci, mravenci a jiní škůdci rajčata, jahody nebo cokoli jiného, co na svém záhoně pěstujete? Vše zaprašte skořicí. Sice je to nezabije, ale rozhodně se od  záhonu budou držet v hodně velké vzdálenosti.

4. AŤ VÁM POKOJOVÉ ROSTLINY NEPLESNIVÍ

Pokojové rostliny rády plesniví a hnízdí v nich komáři. Neaplikujte skořici na květy a listy, ale přímo do půdy a ještě zeminu kolem celé rostliny poprašte zvrchu.

5. NA ULOMENÝ STONEK NEBO NATRŽENÝ LIST

Stává se vám občas, že květinu omylem, například při přesazování, poničíte? Nalomíte jí stonek, natrhnete list nebo vám upadne květ? Nevadí. Přímo na  poškozené místo nasypejte trochu skořice. Nejenže urychlí hojení rostliny, ale také zabrání možné infekci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden