Můj kousek štěstí

Jak zamaskovat převislá víčka s pomocí líčení?

Nastává období večírků a nejrůznějších akcí, na které je dobré dát se trochu do gala. Co ale dělat s převislými očními víčky, když nemáte peníze na plastickou operaci?

Známkou převislého víčka je přebytečná kůže. U mladého oka tam kůže sice je, ale je pevná, u staršího oka visí. Takový problém trápí ženy ve středním nebo  pokročilejším věku. Někdy bývají i dědičnou záležitostí. Jestliže kůže na víčku povolila věkem, pracuje se s tím trochu hůře, ale i tak to lze maskovat. Stejně jako jde jejich povadlost oddálit včasnou prevencí.

Maskujeme správným postupem líčení

Optická kamufláž je variantou, jak alespoň navenek trochu povadlá oční víčka neodhalit svému okolí. Přesněji řečeno má za úkol potlačit převis víčka. To se dá buď optickým prozářením nebo zvětšením oka. Vizážisté radí při líčení používat pudrové produkty. Ty je dobré kombinovat s bází nebo primerem, které těmto produktům prodlouží trvanlivost.

Přesný postup

Nejprve aplikujte bázi přes celé víčko až pod obočí. Poté naneste opatrně tělový odstín očního stínu, také přes celé oko. Na samotné pohyblivé víčko naneste světlý stín tak, aby vystoupilo. Určitě zvolte raději matný stín. Pak chvilku počkejte. Při dalším líčení oko nezavírejte. Na místa, která by měla být vidět, naneste střední odstín vybraného očního stínu. Tímto stínem vykreslete oblouk na převislé víčko směrem od oka ke spánkům. Na vnější koutky použijte stín tmavý, tím se oko opticky nadzvedne. Než se pustíte do líčení řas, zvedněte je a natočte speciálními kleštičkami. Pak je dobře probarvěte řasenkou tak, aby řasy nebyly slepené. Ulehčit si to můžete tím, že na řasy před nanesením řasenky ještě dáte trochu vazelíny. Nanést ji můžete kartáčkem. Řasy budou krásně oddělené.

Malá, ale zásadní úskalí

Celý postup si vyžaduje trochu cviku. Raději si líčení vyzkoušejte někdy nanečisto, abyste nakonec před akcí nebyly ještě nervóznější. Pozor si dejte zejména na tmavý stín, který by se neměl dávat pod linii spodních řas. Tím oko spadne opticky dolů, což by bylo kontraproduktivní. Navíc by váš výraz působil unaveně a smutně. Vyhněte se také používání gelových nebo jiných ostrých linek kolem oka. Jestli na linku nedáte dopustit, raději volte tu v tužce a jemně ji rozmažte do ztracena. Ke stínování převislého víčka určitě používejte pouze matné stíny. Při volbě řasenky je vhodnější variantou voděodolná, neboť v průběhu večera může dojít k rozmazání barvy pod okem. Oko pak působí smutně a vy spíše jako po nemoci než plná svěžesti.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden