Moje chvilka pohody

Jak zamaskovat šediny?

Aktuální módní trendy jdou ženám s šedinami na ruku. Pokud se vám ale stříbrné nitky nelíbí, protože si například myslíte, že vám přidávají roky, poradíme vám, jak je co nejlépe a snadno zakrýt.

Objevuje se ve vaší kštici stále více šedivých pramínků a strašně vás to štve? I když jsou stříbrné a bílé vlasy momentálně v kursu, tak ne každému sednou. Naštěstí existuje celá řada metod, jak se s šedinami vypořádat.

Správná barva

Šedivé vlasy se nesnažte překrýt přelivem, ten na ně neplatí. Vsaďte na dlouhotrvající barvu vlasů. Pokud si nejste jistá odstínem, zajděte raději ke kadeřníkovi a poraďte se s ním, jaká barva pro vás bude ta pravá.

Jen na odrosty

Při pravidelném barvení odrostlých šedin nanášejte barvu opravdu jen na odrosty a nechte ji působit podle návodu. I když v něm píšou, abyste na posledních deset minut natáhla barvu přes celou hlavu, nedělejte to. Vlasy se tím zbytečně ničí.

Vhodný účes

Odrosty schováte i díky účesu. Ideální jsou krátké vlasy, které můžete rozcuchat tak, aby zmizela pěšinka. U dlouhých vlasů vás může zachránit drdol či culík, nebo látková čelenka.

Rychlá pomoc

Na rychlé zakrytí šedivých odrostů použijte vlasový pudr. Malé množství naneste pomocí štětečku nebo prstů na vlasy i pokožku hlavy a jemně jej vmasírujte. Další možností jsou vlasové maskary, které fungují podobně jako klasické řasenky. Skvělou variantou jsou i dobarvovací spreje, ty jednoduše nastříkáte, vlasy upravíte a hotovo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden