Moje sladké tajemství

Jak zbavit nohy nepříjemného zápachu

Ať už nosíte jakékoli boty, můžete se setkat s nepříjemným problémem, kterým je zápach nohou. Stydíte se za něj hlavně vy, ale bohužel ho vnímá i vaše okolí. Co ale s tím?

Není divu, že se naše nohy často potí – na chodidlech se totiž nachází asi devadesát tisíc potních žláz. A když se navíc v práci nepřezujete a až do večera chodíte v jedněch botách, máte zaděláno na problém. Jak si pomoct?

Kupujte si ponožky zásadně z bavlny.

Kupte si sprej s obsahem stříbra

Pokud ho ještě nemáte, pořiďte si kvalitní sprej, nejlépe s obsahem stříbra. Proti pocení nohou zabírají také přípravky s adstringentními látkami, které brání nadměrnému vylučování potu.

Pokud to jen trochu jde,snažte se boty v práci střídat. Z uzavřených bot se přezujte do pantoflí nebo nějaké vhodné zdravotní obuvi. Některé značky vyrábějí obuv, která je sice dražší, ale úžasně prodyšná. Pro vás tedy naprosto ideální.

Noste náhradní ponožky

Chodíte do práce převážně v džínách? Potom není od věci vzít si s sebou ráno do kabelky jedny náhradní ponožky, a to radši bavlněné než ty s vyšším podílem umělých vláken. Bavlna snáze absorbuje pot a umožňuje lepší větrání.

Když si ponožky v práci na toaletě vyměníte, nikdo nic nepozná a vám bude hned lépe. Ponožky byste měli nosit i doma, přestože většina z nás je zvyklá běhat jen tak naboso. A odsud je už jenom krůček k nepříjemnému svědění a zápachu.

Trik s okurkou opravdu funguje!

Můžete zkusit i okurku

Máme pro vás i jednu osvědčenou „babskou” radu. Nastrouhejte najemno salátovou okurku, vezměte si starší ponožky, vložte do nich okurkovou směs a potom si je na pár hodin navlečte.

Nohy se nádherně osvěží, bakterie vezmou za své a nebudou se na vašich chodidlech tolik množit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden