Můj kousek štěstí

Jak zbavit pleť nečistot

O tom, že k uchování zdravé a mladistvě vyhlížející pleti je nezbytná pravidelná očista, asi nikdo nepochybuje. Koneckonců na trhu je záplava přípravků určených k čištění. Je jich dokonce tolik, že je obtížné vybrat ten pravý. Proto jsme pro vás připravili malého průvodce.

Micelární vody

Jednoznačně hit posledních let. Když se podíváte na reklamy, můžete získat dojem, že bez micelární vody vaše pleť nepřežije. Výhodou tohoto přípravku je, že dokáže pleť vyčistit opravdu důkladně. To je ale zároveň i její nevýhoda. Při dlouhodobém každodenním používáním micelární vody dochází k narušení přirozeného ochranného filmu. Může se objevit zarudnutí, našedlá barva pleti, ucpané póry, rozšířené žilky a alergie. Proto byste micelární vodu neměli používat denně. Je vhodná, když máte výrazné nalíčení nebo nemáte čas odlíčit se jinak.

Odličovací mléka

K tomu, abyste mlékem odstranila z tváře líčení a všechny nečistoty, budete potřebovat trpělivost a několik vatových polštářků. Po mléku navíc většinou zůstává na pleti film, takže bez následného opláchnutí se neobejdete. Mléko se hodí, když máte sušší pleť.

Oleje a emulze

Přírodní oleje dokážou pleť odlíčit šetrně a ještě jí dodají látky, díky kterým bude pružná a vyživená. Bohužel se příliš nehodí pro mastnou a smíšenou pleť. Také mastný film, který zanechávají nemusí každému vyhovovat. Ideální jsou pro ženy, které mají suchou pleť a jejich používání je zvlášť vhodné v zimě, kdy pokožka potřebuje promastit. Lehčí verzí jsou emulze, které kromě oleje obsahují i vodní složku. Ty mohou používat i ženy se smíšenou pletí.

Másla

Další z produktů, které se objevily před pár lety. S másly je to podobné, jako s oleji. Zvláštní kategorii tvoří másla, která se nanesou na pleť a pak se smyjí vodou. Tento typ je vhodný i pro ženy s mastnou a smíšenou pletí.

Jak vybírat

Každý jsme jiný, každému vyhovuje něco jiného. Při výběru se řiďte doporučeními pro váš typ pleti. Ideální je zkusit vzorek, jak bude vaše pleť na přípravek reagovat. Když se vám nějaký osvědčí, držte se ho. Je to lepší, než pleť unavovat neustálým zkoušením novinek. Obrousit do hladka Zvykněte si používat peeling. Jednou týdně obličej zbavte odumřelých buněk. Jemně pleť promasírujte abrazivní žínkou s mýdlem, nebo přírodním peelingem z třeba kokosového oleje a cukru.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden