Můj čas na kafíčko

Jak zůstat v klidu uprostřed hádky?

Užitečné tipy, jak hned nevybouchnout!

Chtěla byste umět uhlídat své emoce tak, abyste se ani v stavech naprosté šílenosti nehroutila? Zkuste si v sobě vytvořit představu mentální zahrady.

Tento trik pomůže orientovat se na svůj vnitřní svět a klid. Zkuste si v mysli představit určité místo, na kterém je vám hezky. Vylaďte si je ve své hlavě do posledního detailu, jaké jsou zde předměty, květiny, jaké má místo barvu, jaké jsou zde vůně?

A hlavně, jak se zde cítíte? Posaďte se do své mentální zahrady a prožívejte radost i klid, který vám posezení přináší. Kdykoliv se během dne dostanete do nervózního napětí nebo stresu, vybavte si toto místo a v myšlenkách se do něj vraťte.

Velice rychle se tak přeladíte na klid a radost. Stres v našem těle zůstává z jednoho velkého důvodu a tím jsou zablokované energetické dráhy, které v našem těle sídlí.

Nechejte proudit energii

Když jimi neproudí energie, dochází k zablokování zmíněných drah a nahromadění stresu v určitém místě těla. Právě z těchto bloků nám vznikají bolesti hlavy nebo zad, únava a pocit vyčerpání.

Aby vaše energie v těle kolovala, je zapotřebí dráhy zprůchodňovat. V tom jim můžete pomoci protahovacími cviky, které využívá jóga, různé druhy masáží nebo japonská masáž shiatsu. Ta je v tomto ohledu přímo nejlepší!

Buďte v modré zóně


Máte možná diář narvaný na minutu a není v něm žádné místo pro vás samotné. Není poté divu, že se necítíte v rovnováze. I svůj odpočinek musíme plánovat. Já tomu říkám moje „modrá zóna“.

V diáři si vyhraďte určitý úsek času, který máte označený modrou barvou a znamená jediné – v tento čas se věnujete pouze sobě a svým radostem. Jak ho vyplníte a co uděláte pro to, aby se ve vašem diáři objevil?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden