Moje sladké tajemství

Jak zvládnout stres podle horoskopu?

Určitě jste si všimli, že každý se se stresovými situacemi vypořádává úplně jinak. Někteří panikaří, jiní dokážou zachovat chladnou hlavu.

Kam se řadíte vy? A co dělat, když se do nějaké vypjaté situace dostanete?

Beran: Vaše tempo je občas doslova vražedné, není se proto co divit, že snadno ze stresu onemocníte. Nejčastěji vás trápí bolesti hlavy, špatná imunita a dlouhodobá nespavost. První pomoc: Musíte se naučit relaxovat a nejít vždy hlavou proti zdi.

Zkuste odvar z kopřiv či masáž konopným olejem.

Býk: Kořínek máte tuhý a hned tak vás něco nerozhodí. A když už, tak si pořádně zakřičíte, abyste to ze sebe dostali ven. Proto se mohou nečekaně po celý rok objevovat bolesti v krku. První pomoc: Pokud můžete, vyhýbejte se konfliktům.

Vykloktejte si odvar z jitrocele, uklidní vás i pampeliškový čaj.

Blíženci: Pozornost byste měli věnovat především dýchacím cestám a také nervům, které vás čas od času od samého rozčilování rozzlobí. První pomoc: Až zas budete s někým vést zuřivou debatu, snažte se nepodléhat emocím.

Pro uklidnění nervů využijte jasmínový čaj a doplňky stravy ze sporýše lékařského.

Rak: Jste od přírody velmi citliví a vaše psychické propady se často odrážejí na vašem zdraví, zejména tedy na žaludku. Trpíte na zácpy a potíže vám dělá shodit i pár kil. První pomoc: Zkuste si brát méně věcí k srdci a více si užívejte každodenního života.

Den vám rozzáří čaj z máty peprné či čerstvého zázvoru.

Lev: Vaší hlavní slabinou je srdce, o které byste měli především pečovat. Zbytečně se v práci nepřepínejte a snažte se nerozčilovat, jinak se u vás projeví potíže s krevním tlakem. První pomoc: Stres vyvažujte aktivním pohybem.

Dále vám pomůže koupel s voňavou levandulí a heřmánkový čaj.

Panna: Právě vy míváte největší potíže s orgány, které citlivě reagují na stres. Hlídat byste si proto měli, co jíte, abyste zbytečně nezatěžovali trávicí systém. První pomoc: Zapomeňte na zpracovávané pokrmy a jezte hlavně čerstvou zeleninu a ovoce.

Pomůže vám také léčivý čaj ze zeměžluče.

Váhy: Tak moc se snažíte udržet svůj život v rovnováze, až to občas odnesou vaše párové orgány. Nezřídka jsou u vás k vidění potíže s ledvinami, močovým měchýřem či vaječníky. První pomoc: Nechte občas svůj život volně plout a nestresujte se zbytečnostmi.

Při nápravě vsaďte na čaj z břízy či fialky.

Štír: Pokud vás někdo rozzlobí, umíte ho slovně zasáhnout na nejcitlivějším místě. Často vyletíte jako čertík z krabičky, což se někdy projeví i na vašem zdraví. První pomoc: Než se zas někoho pokusíte sesadit z trůnu, počítejte do tří a snažte se být nad věcí.

Po náročném dni si dejte meduňkovou koupel a čaj z pelyňku.

Střelec: Neustále někde pobíháte, cestujete nebo něco plánujete, takže nemáte ani čas si pořádně všimnout, že se s vaším tělem dějě něco zvláštního. První pomoc: Nesnažte se svá onemocnění předcházet a vždy je pořádně doléčete.

Zklidnit mysl vám pomůže například kozlík lékařský..

Kozoroh: Podobně jako Býci se příliš nestresujete a nebýváte ani často nemocní. Vaší slabinou jsou však kosti, kolena a klouby. Na ty si dejte obzvlášť pozor. První pomoc: Jste tvrdohlaví a neradi druhým ustupujete.

Nebojte se přiznat chybu a druhým se omluvit. V případě přetažení organismu vyzkoušejte přesličku.

Vodnář: Není snadné se s vámi důvěrně sblížit. Ačkoli navenek působíte po většinu času přátelsky, zachováváte si přece jenom určitý odstup. Jste-li nemocní, snažíte se pomoci si sami. První pomoc: Abyste předešli problémům s krevním oběhem, občas si naordinujte heřmánkový čaj a odvar z kozlíku lékařského.

Ryby: Rádi se vznášíte v oblacích a dokážete zhojit rány i těm, kteří si to nezaslouží. Někdy si svět příliš idealizujete a smutky utápíte v alkoholu či omamných látkách. První pomoc: Pokud vás něco trápí, rozdělte si problém na části a vypořádejte se s nimi postupně.

Z bylinek vám v nesnázích pomůže podběl a koniklec..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden