Moje chvilka pohody

Jaká je láska na celý život

Potkat toho pravého není tak snadné, ale může se to přece jen podařit.

Každý vztah se vyvíjí jedinečným způsobem. Jenže jak určit, že zrovna ten váš je ten pravý? Existuje několik vlastností, jež mají pouze osudoví partneři obvykle společné od začátku.

Možná si myslíte, že když najdete toho pravého, budete oba chtít trávit všechen volný čas spolu, protože jste se přece konečně našli a nesmíte promarnit ani minutku. Jenže v pevném dlouhodobém vztahu je čas strávený odděleně důležitým stavebním kamenem společného soužití.

A obě strany to tak nějak podvědomě vědí. Nejspokojenější páry jsou proto ty, kde se oba partneři cítí dostatečně jistí jeden druhým tak, aby podporovali partnerovy záliby mimo vztah. Být stále spolu a nemít šanci na vlastní volný, svobodný čas je pro lásku velmi ubíjející.

Pocit opravdu spřízněné duše

Lidé, kteří potkali svůj „pravý“ protějšek, často od samého začátku pociťují zvláštní pocit blízkosti. Hned pocítí důvěrný vztah. Jeho dotek, vůně, chování, kontakt budou pro vás uklidňující a jedinečné.

Můžete dokonce pociťovat zvláštní pocit déjà vu, jako by se tento okamžik v čase již odehrál, možná kdysi dávno v jiném prostředí. Říká se tomu spřízněné duše. Potkat někoho takového je opravdové štěstí. A ne každému se to podaří.

Krásná vzájemná ohleduplnost

Nezáleží na tom, o čem mluvíte. Když se chcete podělit o své myšlenky, partner vás skutečně poslouchá a chce slyšet a popovídat si s vámi o nich. Je to člověk, který se ptá na vaše názory, pocity a naslouchá jim. Ještě lépe, když si pamatuje, co přesně říkáte, a později na to navazuje.

Cítíte, že je to osoba, o které víte, že s ní můžete komunikovat naprosto o všem. Poznáte, že jste našli toho pravého, když jste se podělili o své skryté bolístky, a on s těmito informacemi nakládá s péčí a velkou empatií.

Jakmile se s nimi seznámí, nepoužije je proti vám, ale svými povzbudivými slovy vás postaví na nohy. To platí samozřejmě i opačně. Vaše důvěrné hovory rozhodně nejsou k tomu, abyste poznali vlastní slabiny a později toho využili. Jednou ztracená důvěra se už těžko obnovuje.

Spolu se prostě nikdy nenudíte

Jak se cítíte, když spolu neděláte vůbec nic. Je vám spolu dobře, nebo se nudíte? Umění být jen tak spolu a cítit se skvěle a v pohodě je umění, které zvládají jen ti, co opravdu patří k sobě. Mohou spolu totiž komunikovat beze slov a užívat si fyzické přítomnosti milované osoby.

Konflikty nejsou žádná pohroma

A co když přijde nevyhnutelný střet? Partneři, kteří se nikdy nepohádali, buď nemluví pravdu, nebo nejsou partneři. Všichni nemůžeme myslet stejně a někdy prostě narazí názor na názor. Jenže v okamžiku, kdy se začnete vzájemně obviňovat, přestanete fungovat jako tým.

Umění dobře se pohádat je velmi těžká a náročná disciplína. Ale věřte, s tím pravým to jde bez urážek a podpásovek. S oboustrannou snahou co nejdříve najít rozumný kompromis. Na druhou stranu, diskuse o různých pohledech, která je otevřená a zdravá, vás může ješte víc sblížit. A dát vám také podněty pro váš další společný život.

Láskyplný vztah je bezpodmínečný

Váš partner navždy by se měl cítit přirozeně, když je k vám milý. Doma i mezi lidmi. Nestydí se za to, že vám projeví svou lásku. A doma se k vám netulí jen tehdy a proto, že hledá sex, že se s vámi chce milovat. I když je sex důležitý, ten, kdo se cítí dotčený, pokud náklonnost nevede k sexu, je citově nezralý.

Není připravený na to, co hledáte vy. Dobrý partner se nezdráhá dotýkat se vás, říkat vám láskyplné věci nebo vám být nablízku i v nesexuálních situacích. Neodměřuje vám svou přízeň, ale jeho láska je bezpodmínečná. To je to správné slovo. Jedině láska, která si neklade podmínky je ta pravá a trvalá.

Občas také zaprší

Se správným partnerem se tu a tam také vyskytnou hrbolaté momenty, ale celkově je váš vztah relativně snadný. Toxické vztahy mohou být vzrušující, pohlcující, lákavé a je těžké je ukončit.

Cílem toho skutečně pevného vztahu, který vydrží třeba opravdu celý život, je však přátelství, které nenápadně přeroste v hlubokou, bezpodmínečnou a smysluplnou lásku. Jinými slovy, nezavrhujte vztah proto, že není plný dramat.

Přijměte ho, protože je víceméně bez zbytečných ostrých hrotů. Snadné vztahy mohou být zavrženy dříve, než dostanou šanci, protože se zdá, že v nich není vášeň, ale věřte, že hádky rozhodně neznamenají vášeň.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden