Moje šťastná hvězda

Jaká je pravá tvář Ester Janečkové z Pošty?

Odhalujeme více

Tvář pořadu Pošta pro tebe ESTER JANEČKOVÁ (43) má mnoho různých aktivit i mimo televizi. Kvůli „poště“ ji ale mnozí vnímají jako ženu bez emocí a podle toho jí nabízejí další spolupráci. Z této omezující image není vůbec nadšená. Jak se ale nálepky zbavit?

Zatímco diváci u televizních obrazovek se při sledování jednotlivých příběhů, které se v červeno-žlutém studiu odehrávají, kontrolovat nemusejí a svým emocím mohou dávat volný průběh, moderátorka je samozřejmě v úplně jiné pozici.

Od ní se očekává, že mnohdy hodně napjatou atmosférou bude hosty i diváky stylově provázet bez jakýchkoli vlastních citových excesů. Právě proto je její povinností udržet své osobní emoce pod přísnou kontrolou.

Samotné natáčení přitom bývá hodně náročné a zdlouhavé. „Za dva dny stihneme natočit třeba i šestnáct příběhů,“ prozrazuje Ester s tím, že aby byla schopná jednotlivé příběhy moderovat podle představ svých i režiséra, nemůže si žádné výrazné emoce dovolit.

Dobře ví, že její rolí je účastníkům příběhů poskytnout oporu, ne se s nimi ve studiu před diváky hroutit. Jakýchkoli soukromých reakcí před kamerou se musí umět vyvarovat i z toho důvodu, že, jak sama moderátorka prozrazuje, je plačící typ.

„Když už se rozbrečím, těžko pláč zastavuji,“ říká s tím, že ve skutečnosti je velice soucitná a snadno se dojme. Zároveň ale po krátkém zamyšlení uznává, že ne každý ji tak možná vnímá. „Je pravda, že když si povídám s kamarádkami a ony se mi svěřují, upozorňují mě, ať se k nim nechovám jako v Poště pro tebe.

“Že by tedy naučené potlačování emocí skutečně nevědomky používala i v soukromí? Těžký úděl I když je moderování „pošty“ psychicky vyčerpávající, Janečkovou stále velice baví. Dokonce ji mrzí, že se vedení televize rozhodlo udělat z pořadu pouze sezonní záležitost.

Tedy že s natáčením mají přes léto pauzu. Na druhou stranu to ale pro ni může být vhodná příležitost, jak se veřejnosti více představit i v jiné poloze. Protože i když je pro ni pořad o lidských příbězích srdcovka, zároveň je nejspíš jedním z důvodů, proč dosud dostává převážně stejné nabídky na vážná témata.

„Na práci mi hodně nabízejí charitu a myslí si, že nedokážu být zábavná,“ stěžuje si Ester, která se různým dobročinným projektům věnuje už dlouho. Dává proto najevo, že by se vůbec nezlobila za různorodější pracovní nabídky, které by pokud možno byly i zábavnější.

Potřebuje změnu Vymanit se z těchto škatulek by Janečkové mohla pomoct účast v nějakém projektu nebo televizním pořadu typu taneční show StarDance.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden