Můj čas na kafíčko

Jaká vůně je na léto ta nejlepší?

Podobně jako jste na léto odhodila teplou zimní bundu a vyměnila ji za lehký svetřík a sukni, byste měla zapřemýšlet také o výměně své vůně.

Zatímco v zimě jsou daleko oblíbenější těžší kořeněné vůně, jejich používání v letních dnech by vám klidně mohlo snadno přivodit spíše bolest hlavy. Proto byste měla sáhnout raději po lehčích vůních. Které se právě pro vás v horkých dnech hodí?

1. Oblíbené svěží citrusy všeho druhu

Říká se, že parfémy, které dominují citrusovými vůněmi, ubírají ženám na věku. A to dokonce až o šest let.

Právě tyto vůně plné limetek, citronů, grepů či pomerančů vás dokážou dobít energií a elánem. Proto je vhodné je používat především ve chvílích, kdy se chystáte na sportovní aktivity jako horskou túru nebo výlet do zoologické zahrady. Vyzkoušejte je i vy a sama a uvidíte, že se budete cítit lépe.

2. Jemná květinová exotika kamkoli

Květinové vůně jsou odjakživa vnímány jako romantická záležitost. Ideálně se hodí například na večerní posezení nebo schůzku ve dvou. Češky obecně tuhle příjemnou a ničím nevtíravou vůni milují. Nejraději potom sáhnou do regálu v parfumérii po vůních v tónech smyslné růže a běloskvoucího jasmínu. I vám bude jistě sedět.

3. Sladké letní ovoce pro tu pravou ženu

Ovocné vůně jsou naprostou specialitou! Jsou totiž určeny hlavně ženám. Převládají v nich většinou tóny lesních plodů, malin či jahod. Jsou skvělé svou univerzálností, protože je můžete používat kdykoli během dne a téměř ke každé příležitosti. Než nějaký parfém koupíte, vyzkoušejte si ho nejprve na své kůži. Vůně totiž může na každém vonět jinak. Takže to, co jste obdivovala na své nejlepší kamarádce nebo kolegyni, vám na vás zdaleka tak vonět nemusí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden