Moje chvilka pohody

Jaké potraviny ubližují vaší pleti?

Skladba jídelníčku se odrazí nejen na vaší váze a zdraví, ale i na kondici pleti. Která jídla jí rozhodně neprospívají?


Máslo


Máslo obsahuje nejen látky způsobující akné, ale také vás vystavuje riziku vrásek. Ve studii z roku 2001 došlo u osob s vyšším příjmem másla a dalších mléčných výrobků k většímu zvrásnění pokožky než u těch, kteří konzumovali zdravější stravu, jako je zelenina a olivový olej.


Sůl


Sůl může u některých lidí zadržovat vodu a to působí, že pokožka může vypadat nafoukle. Otok je obzvláště patrný na místech s tenkou kůží, jako jsou oči.


Cukr


Působí negativně na tvorbu kolagenu, který bojuje proti vráskám a udržuje pokožku jemnou a hydratovanou. Cukr na sebe váže bílkoviny z buněk a láme kolagenová vlákna, tedy hlavní oporu pleti. Tím pleť přichází o svoji pružnost a jasnost a rychleji stárne.


Mléko


Pokud vás zároveň trápí akné, může být na vině právě mléko. Důvodem může být přehnaná reakce těla na mléčnou bílkovinu, která rozhodí z rovnováhy hladinu cukru v krvi a nastane hormonální nerovnováha. Mléčné výrobky navíc obsahují hormonální složky, které stimulují produkci kožního mazu.


Rýže


Když ji budete jíst hodně často, například při nějaké dietě, zanechá to na vaší pleti následky. Škrob totiž způsobuje stárnutí pokožky a zvýraznění vrásek.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden