Moje sladké tajemství
Jakmile ji poprvé uviděl, rozehrál svůj mužný šarm
Lucie je skálopevně přesvědčená, že muž by měl rodinu živit, a manželka by mu měla vytvářet klidné a pohodové zázemí.
Jakmile ji poprvé uviděl, rozehrál svůj mužný šarm

Sympatičtí manželé Lucie Benešová (46) a Tomáš Matonoha (49) působí jako věční pohodáři. Vychovávají čtyři děti, bydlí v krásném domě a navíc se milují stejně jako na počátku své známosti.

 

Krásná herečka Lucie Benešová (46) dokonale popírá zákony času. Ačkoli jí už před několika lety minula čtyřicítka, stále z ní vyzařuje půvab a dobrá nálada. Sama Lucie tvrdí, že za svůj svěží vzhled vděčí šťastnému manželství. Přitom to kdysi vypadalo, že Benešová zůstane s malým synem na všechno sama.

 

Chtěla být matka, ne manželka

První osudovou láskou půvabné Lucie byl její herecký kolega  byl herec Filip Blažek (47), s nímž v pouhých dvaadvaceti letech otěhotněla. Ačkoli Benešová z celého svého srdce toužila po dítěti, o vdavky tehdy vůbec nestála.

„Chtěla jsem být matka, ale nechtěla jsem být manželka,“ přiznala herečka a dodala, že ačkoli její vztah s Blažkem trval sedm let, ona se k němu nechtěla vázat. Již brzy se navíc ukázalo, že jejich vztah nemá budoucnost.

Ti dva ale i po svém rozchodu zůstali přáteli a Blažek se i nadále podílel na výchově jejich milovaného syna Luciána (23).  Sama herečka dnes upřímně přiznává, že rozchod s Filipem byl první opravdu vážný kotrmelec v jejím životě. Moc dobře si však uvědomuje, že právě díky bývalému partnerovi má opravdu báječného, dnes již dospělého, syna.

Okamžitě se jí začal dvořit

Lucie po rozchodu s Blažkem naštěstí dlouho netruchlila a pevně věřila, že brzy potká muže svého života. To se jí také splnilo, když se v roce 2004 během natáčení sblížila se svým dalším kolegou Tomášem Matonohou (49).

Když tvůrci komedie Muž, kterého všichni chtějí, hledali vhodného představitele pro hlavní roli, padla jejich volba právě na Tomáše. „Nikdo ho neznal, byli jsme zvědaví, kdo se ukáže. No a on přijel a už tady zůstal,“ vyprávěla pak v jednom rozhovoru Benešová.

Když viděl Matonoha poprvé svou sympatickou kolegyni, na nic nečekal a začal prý naplno rozehrávat svůj mužný šarm. Lucie tak neměla nejmenší šanci jeho dvoření uniknout. „Oťukávali jsme se už při natáčení, ale zamilovala jsem se do něj později,“ líčila pak herečka a dodávala, že Tomáš na ni zapůsobil více svými skutky, než vzhledem.

 

Jejich sňatek musel být v kostele

Brzy se totiž ukázalo, že je Tomáš skutečná parťák pro život. Nejen, že se s láskou ujal výchovy Luciina syna, ještě se staral, aby sympatické herečce nic nechybělo. Neustále ji bavil a snažil se splnit všechna její přání.

Matonoha měl zkrátka v rukávu všechny mužské zbraně a moc dobře věděl, jak svou partnerku okouzlit. Není divu, že se s ním Lucie brzy cítila jako v ráji. Tím spíš, že konzervativní Tomáš zatoužil po svatbě v kostele.

Aby se však jejich sňatek na církevní půdě mohl uskutečnit, musela Lucie navštěvovat hodiny náboženství. V tu chvíli prý definitivně pochopila, že se po takovém obřadu už nebude moci rozvést. Přesto jejich vzájemné lásce důvěřovala natolik, že se za Matonohu provdala.

 

Pořídili si spolu tři děti

Stále zamilovaná herečka prý dodnes s láskou vzpomíná na kouzelné okamžiky, kdy si ona a Tomáš vyměnily svatební sliby. Ta chvíle pro ně byla tak výjimečná a slavnostní, že měli větší trému, než při nějaké premiéře.

A protože spolu byli skutečně šťastní, nijak se nebránili myšlence na dítě. „Je nám jedno, co to bude, hlavně ať je vše v pořádku,“ říkala v roce 2005 herečka, která jen pár měsíců nato porodila syna Štěpána (14).

V dalších letech se pak jejich rodina ještě víc rozrostla. Lucie a Tomáš si osvojili holčičku Sáru (21) a v roce 2012 se jim narodila vlastní dcerka Lara (8).

Protože ale přišla na svět o dva měsíce dřív, než měla herečka termín, tak se Lucii a Tomášovi najednou otočil celý svět vzhůru nohama. Ale i tak těžkou situaci oba dokázali pomocí vzájemné lásky zvládnout a nyní se právem radují ze své početné rodiny.

 

Zvládá kariéru i péči o děti

V následujících letech se ukázalo, že oba manželé zvládají péči o svou velkou rodinu doslova na jedničku. Ostatně, Lucie se nikdy netajila tím, že právě po tomhle vždy toužila. Jako typický jedináček se totiž cítila část osamělá a snila proto o dalším sourozenci.

Protože se ho však nikdy nedočkala, pořídila si alespoň v dospělosti početné potomstvo. Benešová je navíc známá tím, že vždy dokázala skloubit svůj profesní život s péčí o děti a o domácnost.

Vždyť právě nejmladší dcerka Lara se narodila v období, kdy krásná herečka točila seriál Gympl s (r)učením omezeným. Dnes to tedy vypadá, jakoby se krásná Lucie pro poslání maminky narodila.

 

Oba se musí pořádně otáčet

Dokonce si prý ani nepřipouští, že by někdy mohla dělat rozdíly mezi vlastními dětmi a osvojenou dcerkou Sárou. „Dodnes si myslím, že šlo o jednoznačně nejlepší rozhodnutí, jaké jsme mohli udělat,“ říká herečka rozhodně.

Osvojená holčička totiž do jejich rozvětveného rodinného klanu skvěle zapadla. Dnes jsou tak všichni jasným důkazem toho, že pěstounská péče může fungovat. „Sára je opravdu skvělý člověk,“ nešetří chválou na adresu své dcerky starostlivá Lucie.

Je jasné, že aby sympatický manželský pár dokázal svou početnou rodinu uživit, musí Benešová i Matonoha hodně pracovat. Energická Lucie jde proto neustále z jednoho natáčení do druhého.

V posledních letech ji diváci mohli vidět oblíbených seriálech Horákovi, Ordinace v růžové zahradě 2, Policajti z centra, Gympl s (r)učením omezeným, Vinaři a Jetelín. O Tomášovi pochopitelně platí úplně to samé. Každý rok natočí alespoň jeden film a objevil se i seriálech Já, Mattoni a Dáma a Král.

 

Místo květin dostala sekačku na trávu

Přes všechno pracovní nasazení vyznává sympatická herečka tradiční rodinný model. Lucie je totiž skálopevně přesvědčená, že muž by měl rodinu živit, a manželka by mu měla vytvářet pohodové zázemí.

„Já jsem tu od toho, abych řešila obyčejné věci,“ říká herečka, která by pro Tomáše udělala všechno na světě. Nejspíš i proto, že moc dobře ví, že má v milujícím manželovi skutečnou oporu.

A to i přesto, že se Matonoha v poledních letech neprojevuje jako příliš velký romantik. Místo aby své krásné Lucii koupil občas květiny a pozval ji na romantickou večeři, tak jí raději pořídí sekačku na trávník či zahrádku na auto.

Jak se zdá, zamilované Lucii tato skutečnost vůbec nevadí. Ona a Tomáš tak stále patří k nejsympatičtějším manželským párům v českém show byznysu.

 

Související články
Není žádné tajemství, že má hvězda seriálu Jedna rodina Chantal Poullain (67) francouzský původ. V České republice žije ale už mnoho let, a dokonce v ní prožila i svou doposud nejsilnější lásku. Patnáct let totiž byla manželkou herce Bolka Polívky (74). Stále se říká, že se s rozvodem nesmířila a potají si na exmanžela myslí. Jenže ten je už ženatý a nevypadá to, že […]
Herečka ze seriálu Hospoda, který je tradičně o letních prázdninách hitem televize Nova, si prý našla muže. Zuzana Bydžovská (62) si soukromí úzkostlivě střeží, přesto prosákly informace, že se po jejím boku objevuje sympatický, pravděpodobně starší chlapík. Není úplně jasné, jestli je to „jen“ kamarád, který jí zpříjemňuje těžké chvíle samoty, nebo spolu dokonce žijí. […]
O krizi mezi Janou Bernáškovu (43) ze seriálu ZOO a režisérem Rudolfem Merknerem (52) se mluví už jistý čas. Mnozí myslí, že za tím je žárlivost jejího muže, jenž se jen těžko vyrovnává s tím, že má doma krásku, o kterou je velký zájem. Další zdroje prozradily, že dvojici zasadilo ránu i společné natáčení filmu Jak přežít […]
Moje šťastná hvězda / 26.7.2024
Na filmovém festivalu v Karlových Varech všechny překvapil moderátor Leoš Mareš (48), který se obarvil na blond! Vedla ho k tomu touha si to jednou zkusit. Co ji naštvalo? Jeho žena, bývalá módní redaktorka Monika Marešová (42), ale nadšená nebyla, a dokonce svému muži vyčinila za bývalou manželku! Nejenže by si ho přála jako tmavovlasého a dlouhovlasého, také Monice […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz