Moje sladké tajemství

Jakmile se vrátila na pódia, byl s manželstvím konec

Pro Marii Rottrovou (79) byla svatba darem z nebes. Najednou se mohla starat jen o sebe a o milovaného manžela. Jakmile se ale znovu vrátila do práce, její manželství to neuneslo.

Zpěvačka Marie Rottrová (79) sice na první pohled působí jako energická dáma, kterou nemůže nic porazit, ale opak je pravdou. I ona prožila chvíle, kdy se cítila velice unavená a nevěděla, jak dál.

Manžela jí kdysi představila kamarádka, která s ním chodila.

Předstírala žlučníkový záchvat

V polovině osmdesátých let se Marii zdálo, že je na všechno sama. Musela tvrdě pracovat, aby uživila svou kapelu, a sama se starala o dva syny. Byla pod neustálým tlakem, což se brzy projevilo na jejím zpěvu.

Nejprve zapomínala jednotlivá slova svých hitů, pak nastal okamžik, kdy se jí z hlavy vytratil celý text. Tehdy jí nezbylo nic jiného než předstírat žlučníkový záchvat a nechat se odvézt do nemocnice. Tam se ale při vyšetření stejně zjistilo, že má žaludeční vředy.

Spokojená žena v domácnosti

Marie sice nabrala v nemocnici síly, jenže netušila, co bude dál. Když se v roce 1987 seznámila s Čechoněmcem Jiřím Burgesteinem, vše se najednou jako zázrakem vyřešilo. Jiří ji totiž požádal o ruku a navrhl, ať se s ním odstěhuje do Stuttgartu v Německu.

Není divu, že se zpěvačce ulevilo. Konečně mohla přerušit svou pěveckou kariéru a věnovat se jen sama sobě. V Německu se z ní na několik let stala spokojená žena v domácnosti, která uklízela, vařila a pečovala o milovaného manžela.

Rytíř v zářivé zbroji

Když ji ale Burgestein přemluvil k návratu do Čech, vše se brzy vrátilo do starých kolejí. Rottrová nedokázala odolat nabídce na velké koncertní turné, znovu postavila kapelu a jezdila po koncertech.

Zatímco v práci se jí dařilo, v soukromí to bylo mnohem horší. Její manželství se začalo rozpadat a nakonec přišel rozvod. My ale naštěstí víme, že Marie svého rytíře v zářivé zbroji přece jen našla. Stal se jím sympatický Milan Říha (63), za kterého se provdala v létě 2016.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden