Můj kousek štěstí

Jako děťátko a bez slziček!

Hladká pokožka je v létě žádaná. Epilace pomocí cukrové pasty je efektivní, a navíc i šetrná.

Léto velí mít hladkou pokožku pokud možno bez chloupků. Holení či epilace nejsou zrovna zábavné činnosti. S trochou šikovnosti to ale zvládne každý a bez utrpení.

Chcete zkusit epilaci cukrovou pastou? Nebo jste ji už zkusila a máte s ní špatnou zkušenost? Nezatracujte ji. Cukrovou pastu si můžete připravit i doma. Když tuhle metodu dokázali využít už ve starém Egyptě, umíte to taky.

Cukrová pasta není žádná věda

Dnes cukrovou pastu seženete už připravenou k přímé aplikaci v různých variantách a také ji používají v některých salonech. Nejlepší je ta pevná, ke které nejsou potřeba žádné strhávací pásky.

A právě takovou si můžete připravit sama doma. Navíc je zcela přírodní, šetrná, levná a při jejím správném použití nepocítíte prakticky žádnou bolest.

Pro přípravu cukrové pasty je dobré použít gumové rukavice.

Nepodceňte přípravu

Na domácí výrobu cukrové pasty toho budete potřebovat opravdu málo. Stačí jen 2 hrnky bílého cukru, ¼ hrnku čerstvě vymačkané citronové šťávy a ½ hrnku vody. Připravte si také hladkou pracovní plochu, například kamennou kuchyňskou desku nebo postačí i velký porcelánový talíř, a misku s vodou.

Všechny suroviny dejte do kastrůlku a začněte je zahřívat. Ze směsi postupně vznikne průhledná tekutina. Pokračujte se zahříváním na mírném teple tak, aby směs občas jen lehce probublala.

Pak pomalu začne měnit barvu; hotová by měla mít asi středně žlutou, ale může být i tmavší. Pak směs rychle vylijte na vodou namočenou plochu; měla by na vodě jakoby plavat. Pomocí nože rychle podebírejte okraje směsi a přendávejte je do středu.

Při používání pasty brzy získáte ten správný grif.

Pokračujte tak dlouho, až se směs začne zpevňovat a lepit se víc sama na sebe než na podložku a nůž. Pak si namočte ruce a zpracujte hmotu ručně. Když získá perleťový vzhled a už se nebude lepit na dlaně, máte hotovo.

Nechte ji trošku vychladnout a pak přelijete do uzavíratelné nádoby, která snese rozehřívání v mikrovlnné troubě nebo na vodní lázni a uskladněte ji v lednici.

Jednoduché použití

Před epilací stačí krabičku dát mikrovlnky či na vodní lázeň a rozehřát. Z nahřáté hmoty udělejte kuličku, přitiskněte ji na kůži a rozetřete nejdřív po směru růstu chloupků, pak opačným směrem a znovu zopakujte.

Pak už stačí hmotu na spodním okraji lehce nadzvednout a táhnout proti růstu chloupků. Můžete ji také rolovat proti růstu chloupků stále dokola, dokud nebude pokožka hladká. A uvidíte, že bolest nepocítíte.

Dobré rady

• Pastu při epilaci nezvedejte, snažte se ji táhnout rovnoběžně s pokožkou.

• K uchování pasty se hodí například kosmetické kelímky nebo uzavíratelná dóza na jídlo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden