Můj kousek štěstí

Jakou kosmetiku zvolit v menopauze

Jednou to při pohledu do zrcadla napadne každou z nás − pleť už nemá tu jiskru, čas je neúprosný. Hormony už nepracují jako dřív.

Zpomaluje se regenerace, snižuje se pevnost a množství kolagenních a elastických vláken, ubývá kyseliny hyaluronové… Pokožka je pak povadlá, méně pružná a dehydratovaná, objevují se pigmentové skvrny a rozšířené žilky.

Dejte pleti, co potřebuje

Podle svého konkrétního problému s pletí zvolte i kosmetiku, nejlépe z lékárny, kde vám navíc s výběrem konkrétních produktů vyškolený personál poradí. Dermokosmetické značky zpravidla mají celé řady produktů na nejrůznější pleťové problémy, a to i pro období přechodu.

Produkty tzv. anti-age kosmetiky obsahují antioxidanty, vitaminy, kyselinu hyaluronovou a další látky, které umí procesy stárnutí v pleti zpomalit a podpořit její regeneraci, hydrataci, zpevnění, pomohou vyhladit jemné linky a zjemnit hlubší vrásky.

Intenzivnější efekt pak na pleť mají různá regenerační estetická ošetření pleti. Na citlivé oční partie, kde bývají změny často vidět jako pvní, si poříďte oční kérm z příslušné řady jako denní a noční krém.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden