Můj čas na kafíčko

Jaký chlap vás do srdce nepustí?

Tajete samou láskou jako sníh na slunci, ale on se čím dál víc zavírá do sebe?

Konečně potkáte muže, z něhož jste unesena. Uhrane vás, rozumíte si a rozhoří se mezi vámi spalující vášeň… Jenže za pár měsíců je studený jako led a přestanete ho zajímat. Proč? A jak poznat emocionálně nepřístupného muže?

Brzy oheň, brzy popel

Emocionálně nepřístupný muž je hned od začátku velmi okouzlující. Nejdřív je z vás úplně nadšený, až vás to překvapuje. Chce s vámi trávit čas, mít hned sex nebo si pořád volat a psát. Je to proto, že tento typ muže umí jen rychle vzplanout a založit vztah na rychlé intimitě, která ho ale brzy začne nudit, vyčerpá se, a tak jde zase o dům dál.

Nedejte se zmást jeho strojenou okázalostí.

Stěžuje si na své bývalky

Říká, že to byly samé hloupé hysterky, které mu nerozuměly a neměly pochopení pro jeho způsob života? Je v pořádku povídat si o tom, proč vám to nevyšlo v předchozích vztazích.

Jakmile ale chlap začne očerňovat a pomlouvat svoje ex, s tím, že on za nic nemůže, buďte maximálně ve střehu. Respektive vezměte nohy na ramena, dokud je ještě čas a emocionálně vás to nezraní. Správně tušíte, že chyba nebyla v těch ženách, ale v něm.

Místo projevů lásky mlčí

Emocionálně nepřístupný muž není schopen hlubšího vztahu. Vážným rozhovorům se vyhýbá, nic nechce řešit nebo na vámi nadnesená vážná témata jen zarytě mlčí.

Když ho poznáte blíž, a zahrnujete ho milostným vyznáním, na které on není schopen reagovat, dojde vám, že vás k sobě nepustí. Jenže vy jste na něj koukala přes takzvané růžové brýle a přehlížela varovná znamení od samotného začátku.

Všechno musí být podle něj

Je velmi sebestředný, sobecký a je rád, když má vše pod kontrolou a ve vztahu se děje všechno podle jeho představ a potřeb. Je nesvůj, když chcete, aby něco bylo také podle vás.

Je zvyklý, že se vše točí okolo toho, jak těžký měl den v práci či jakou má zrovna náladu. Málokdy se ale zeptá vás, jak se vlastně máte nebo zda nepotřebujete s něčím pomoct.

Pohrdá ostatními lidmi

Všímejte si pozorně, jak se chová k druhým lidem. Vysmívá se lidem, kteří žijí jiným způsobem života, sráží je nebo je nepovažuje za sobě rovné? Bývá arogantní k obsluze v restauraci?

Bývá slovně agresivní za volantem a jeho egocentrismus se projevuje i při samotné jízdě? Pomlouvá své kolegy? Je přehlíživý k potřebám svých starých rodičů? Mluví o nich s despektem, ba s přezíravostí? Představte si, že takové pohrdání, zlost a povýšenost, které v sobě skrývá, může jednou namířit proti vám.

Ozve se, jen když chce on

Nejdřív vám píše celé dny, dává najevo svůj zájem a omotává si vás okolo prstu, ale pak najednou otočí a chová se, jako když skoro neexistujete?

Emocionálně nepřístupný muž nechápe, jak se má vlastně ve vztahu chovat, neumí vztahy udržovat vyvážené v rovnováze a partnerce se odevzdat a vytrvat. Neztrácejte čas tím, že ho budete předělávat. Nepodaří se vám to.

Říká, že je moc komplikovaný

Tvrdí, že není typ na dlouhodobý vztah. Tak tohle mu směle věřte, takový pohled na sebe sama není pózou, ale zábleskem čiré upřímnosti. Vážně zavrhněte odhodlání, že ho předěláte, zachráníte a on vás posléze odmění tím, že se vám otevře a naváže a vámi hluboký láskyplný vztah, v němž nebude chybět ani vděčnost.

Emocionálně nedostupný muž má vnitřní problémy, proč mu vztahy nejdou. A musí na nich pracovat, sám, či s pomocí psychologa. Jeho problém je hlubší a s velkou pravděpodobností na něj zadělala už kdysi dávno jeho matka svojí odtažitostí, citovou nezúčastněností.

On byl takto ve svém nejcitlivějším věku často, ba setrvale zraňován a zkrátka se zařídil podle toho, aby se neutopil v moři slz. Své srdce i empatii zapouzdřil před světem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden