Moje šťastná hvězda

Jaký tvar nehtů je ten pravý

Nehty jsou vizitkou každé ženy. Nejde o to, jak jsou namalované, ale především záleží na tom, v jakém stavu se nacházejí. Pokud máte oprýskaný lak, polámané nehty nebo zatržené kůžičky či špínu za nehty, parádu neuděláte.

Zkuste se zaměřit na tvar svých nehtů a ukažte, že krásné nehty jsou otázkou správné péče. Existuje celá řada tvaru nehtů, jaký můžete zvolit. Někdo následuje svůj přirozený tvar a při pilování nehtů pouze jemně dopiluje jeho tvar, jiný se vyžívá v různých tvarech.

Je jen na vás, jaký tvar si zvolíte a jaký vám bude na nošení přirozený. Pokud chcete mít krásné nehty, začněte u správné péče.

Nůžky i pilníček

Názory na to, zdali na nehty používat nůžky nebo jen pilníček se různí. Pokud nehty stříháte a jejích kvalita není nejlepší, může to podle mnohých podporovat jejich roztřepenost. Jestliže vám tedy nehty rostou pomalu, volte zkracování spíše pilníčkem. Těch na trhu naleznete mnoho druhů.

Od klasických kovových, přes skleněné, papírové až po ty, které používají profesionální manikérky, záleží pouze na vás, co je vám příjemné.

Nehtová kůžička

Aby vaše nehty vypadaly hezky, upravte i nehtovou kůžičku. Ta se tvoří na začátku nehtu a vzhledem k tomu, že roste, se pak k samotnému nehtu špatně dostávají živiny. Pokud ji máte silnější, nikdy ji nestříhejte ani nepilujte. Použít na ni můžete speciální přípravek, tzv. změkčovač, který koupíte v každé drogerii. Ten nakapete na kůžičku, necháte pár minut působit a následně kůžičku zatlačíte nehtech nebo speciálním dřívkem.

Zbavte se záděrek

Pozor si dejte i na záděrky. Ty mohou znepříjemnit život především v případě, když se zatrhávají. Záděrky si neodtrhujte a neokusujte. Pokud záděru máte, odstřihněte ji opatrně vydesinfikovanými nůžkami a následně na ni naneste hojivý krém.

Tvar nehtu

Jakmile máte nehty připravené, můžete se vrhnout na jejich úpravu. Nejčastějším typem nehtu je nehet kulatý. Toho docílíte tak, že konce nehtu jemně zapilujete, až se nahoře vytvoří jemný oblouček. Tento tvar je nejpraktičtější a nejlépe se udržuje. To samé platí i o oválném tvaru, který se od kulatého liší tím, že je pilován do obloučku až ve vyšší části nehtu. Velmi oblíbeným tvarem je hranatý tvar, který často volí ženy s gelovými nehty. Toho docílíte tak, že vrchní část nehtu rovně zapilujete a ostré rohy pak je jemně přejedete pilníčkem. Zvolit můžete i mandlový tvar, ten vypadá tak, že kraje nehtů co nejvíce zapilujete, až se vrcholu nehtu vytvoří zaoblená špička.

Pokud chcete více špičaté nehty, stačí pak u mandlového tvaru více pilovat až bude hrana špičky ostřejší. Už víte, který tvar je pro vás ten pravý? Pokud nemáte rádi experimenty, řiďte se vašimi nehty. U kořene nehtu naleznete viditelnou bílou část. Podle jejího tvaru poznáte, jaký tvar nehtu je pro vás ten nejpřirozenější.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden