Můj čas na kafíčko

Jaký velký handicap Sokol dlouho tajil?

Působí jako sebevědomý suverén! Herec a moderátor Ondřej Sokol (45) o sobě ale nikdy neměl moc velké mínění, jak by se na první pohled mohlo zdát. Od dětství se sice toužil stát slavným hercem, který bude před kamerami všem denně na očích, ale kromě toho si plánoval také úplně jiná povolání.

Proč dal nakonec skutečně přednost hraní a předvádění se před miliony diváků, když ve skutečnosti je, jak sám říká, spíš introvertním stydlínem? Nebo to vůbec nebyla jeho volba a práce herce mu tak nějak po všem peripetiích zbyla?

Hercem se chtěl stát přes kulisy

Jedním z jeho možných budoucích povolání, kdyby mu hraní nevyšlo, bylo dokonce divadelní kulisák! To si vymyslel v době, kdy mu nikdo z jeho blízkých ani on sám sobě nevěřil, že by se mohl vůbec někdy dostat na hereckou školu DAMU. Tak si vymyslel svůj vlastní plán úspěchu. „Říkal jsem si, že jako správný kulisák budu dělat u divadla, někdo onemocní, já ho zaskočím a pak se teprve ukáže, co ve mně je,“ vysvětluje se smíchem Ondra. Nakonec se mu se studiemi poštěstilo a na náhradní plán nemuselo dojít. Nikdy si ale nesplnil svůj celoživotní sen! Jako malý měl v záloze totiž ještě jednu práci. Stát se pilotem! Neměl snad dostatek odvahy létat? Nebo ho u dopravního podniku nechtěli? Samá voda! Co mu zabránilo v tom, aby si splnil svůj profesní sen? Může za to velký handicap, který celou tu dobu před veřejností skrýval.

Nevidí na jedno oko!

V současné době je ho plná televize, kina i divadla. Ale původně se chtěl pohledný sympaťák stát letcem. Jenže mu v tom zabránily zdravotní problémy. Od dětství totiž má jeden velký handicap. „Nevidím na jedno oko,“ přiznal rodák z Šumperka. Zkoušky na pilota, kde jsou opravdu přísná přijímací kritéria, tak pro něho byly nedosažitelným cílem. I tak je div, že může vykonávat svou současnou práci, která je na vizuální stránku hodně zaměřená, na takové úrovni. Hercem se chtěl stát od malička ačkoliv dlouhá léta bojuje se svým ostychem. Povolání mlčenlivého osamělého pilota v kokpitu by mu tak možná sedělo víc!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden