Můj čas na kafíčko

Jan Přeučil se vrátil v noci z natáčení a našel Štěpánku Haničincovou ženu mrtvou!

Můj čas na kafíčko

Deset let bylo naprosto úžasných, potom Štěpánka přišla o práci.

Pamětníci dodnes vzpomínají na dětské pořady a pohádky, ve kterých vystupovali Štěpánka Haničincová (†68) a Jan Přeučil (84). Spojovalo je nejen televizní vysílání, ale i dlouhá léta manželství, která ukončila až tragická smrt.

Byla televizní hvězdou pro několik generací dětí. Štěpánka Haničincová (†68) ale sama příliš šťastné dětství neprožívala. Za války přišla o několik kamarádek židovského původu, později i o svého mladšího bratra, kterého zabil granát.

Navíc si moc nerozuměla s otcem, který měl až příliš rád alkohol a pak byl agresivní. Maminka měla za sebou neúspěšný pokus o sebevraždu. Později se rozvedla, vzala si jiného muže, ale ani ten nebyl pro Štěpánku náhradním otcem.

Telefon zazvonil v pravý čas

Štěpánku to táhlo k herectví, ale doma pro to neměli pochopení. Nastoupila proto na obchodní akademii. Tam se stala členkou ochotnického divadla, které založil její oblíbený profesor. Přála si vystudovat divadelní fakultu, ale doma byli proti. Báli se, že by Štěpánku semlelo drsné herecké prostředí.

Nastoupila tedy na ministerstvo zahraničních věcí jako korespondentka. Po roce se ale na DAMU přihlásila a udělala zkoušky. Na fakultě potkala

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden