Můj čas na kafíčko

Jan Saudek čekal děti se dvěma ženami najednou!

Můj čas na kafíčko

„Jsou dva způsoby, jak se na život dívat, a já se rozhodl dívat se na život jako na zázrak. A vychází mi to.“

Ženy pro Jana Saudka (85) v jeho životě byly vždy tím nejdůležitějším, jak před objektivem jeho fotoaparátu, tak v soukromí. Čtyřikrát se oženil, jednou rozvedl, dvakrát ovdověl. Přesný počet svých potomků si prý nepamatuje.

Celý svět obdivuje styl jeho fotografií. Jan Saudek (85) držel svůj první fotoaparát v ruce v jedenácti letech. Tehdy z USA dostali od jednoho bohatého příbuzného, balík. „Když jsme ho otevřeli, napřed byl velký křik, protože si matka myslela, že je tam myš,“ líčil.

„Ale to byla holicí štětka. Pak vytáhli Brownie Kodak, který stál tenkrát dolar. Byla to taková bakelitová krabička a s ní jsem právě udělal svoji první obstojnou fotku.“

O panictví přišel v osmnácti

Na svět přišel Jan společně se svým bratrem Karlem (+80), ze kterého se stal vynikající výtvarník. Jan vystudoval grafickou školu, pracoval v tiskárnách jako produkční fotograf.

Postupně si vybudoval pověst světového umělce, první velkou vlastní výstavu měl v 60. letech i v USA. Jeho fotografické dílo se točilo z největší části kolem žen a jejich těl a budilo vždy mezi lidmi velký zájem a rozruch.

První erotický zážitek měl Jan, jak napsal ve svém životopise, v 15 letech, ale o panictví prý přišel

Zbývá vám 72% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden