Můj čas na kafíčko

Jan Saudek začal milostný vztah s mladou dívkou a zjistil, že je to jeho dcera!

Můj čas na kafíčko

První rozvod na začátku 70. let mu přivodil těžké deprese!

Fotograf Jan Saudek (85) je opravdu žijící legendou a jedním z posledních skutečných českých bohémů. I ve vysokém věku dál plodí děti, kterých má už celkem třináct! Tedy alespoň oficiálně.

V květnu roku 1935 přišla v Praze v rodině bankovního úředníka na svět dvojčata, kluci. Jako první se narodil Karel (+80), druhý pak Jan (85). Oba se výrazně prosadili v uměleckém světě, i když Jan s nadsázkou říkával, že kvůli pořadí, v jakém spatřili světlo světa, je on prý předurčen být celý život číslem dvě.

Viděl tisíce nahých žen

Poté, co Jan vystudoval grafickou školu, nastoupil počátkem 50. let do tiskáren jako produkční fotograf. Své osobité výtvarné vidění světa uplatňoval i v soukromých kresbách. Jakmile dostal svůj první fotoaparát, věnoval se i tomu, co ho nejvíc proslavilo, tedy pořizování originálních a osobitých snímků. Koncem 60. let pobýval ve Spojených státech, tam měl i svoji první velkou vlastní výstavu. Věhlas Jana Saudka byl stále větší, vystavoval fotografie i v Paříži, začal vydávat monografie. Na začátku 90. let byl dokonce

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden