Můj kousek štěstí

Jan Tříska - Smrt číhala na Karlově mostě

Můj kousek štěstí

Jan Tříska (†80) je právem považován za legendu českého herectví. Sám byl na sebe velmi přísný, žil jako vegetarián a denně ráno běhal. Chtěl se dožít stovky, což by se mu jistě vyplnilo, nebýt tragické nešťastné náhody. 

Velký sportovec, abstinent, nekuřák Jan Tříska (†80) strávil dětství na okraji Prahy v Dolní Liboci, kde rodiče vlastnili malý domek. Maminka sice pocházela jen z rodiny živnostníka, ale tatínek byl vzdělaný psycholog a syna vedl ke zvídavosti a přemýšlení.

Osudové setkání s Karlem Högerem

Jan, jako student gymnázia, toužil po tom, stát se velkým tanečníkem. Vše změnila až recitační soutěž, které se účastnil a kde se náhodou objevil i herecký mistr Karel Höger (†67).  Jakmile začal mladík recitovat, Höger celý zkoprněl. Něco takového už dlouho neslyšel. Byl natolik uchvácen, že se sám vydal do

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden