Moje šťastná hvězda

Jan Tříska: Štěstí vystřídala smrt

Socha se mu stala osudnou

Do Česka se vrátil z jediného důvodu. Aby zde natočil film, ve kterém ho režisér JIŘÍ MÁDL (30) obsadil do hlavní role. Jenže JAN TŘÍSKA (†80) už ho bohužel natočit nestihl. Před pár dny zemřel po pádu z pražského Karlova mostu. Co se stalo?

O sebevraždu rozhodně nešlo

Na internetu dokonce kolují řeči o tom, že si vzal život dobrovolně, ale to je podle jeho známých a nejbližších nesmysl. „Tříska by nenechal ve štychu připravený štáb, hloupé teorie o sebevraždě by měly skončit,“ uvedl jeho dlouholetý kamarád JAN HRUŠÍNSKÝ (62). Co tedy na mostě vůbec dělal? Očití svědci prozradili, že na mostě seděl s nohama volně svěšenýma přes zídku směrem do řeky. Údajně si šel k jedné ze soch na mostě přivolat filmové štěstí, tak jak to prý dělá pokaždé. Tentokrát se mu však štěstí přivo lat nepodařilo. Ba právě naopak. Socha se mu stala osudnou. „Šli jsme kolem asi ve čtvrt na čtyři. Ptala jsem se ho, jestli by nebylo lepší sednout si obráceně. Odpověděl mi – to je v pořádku,“ prozradila jedna z kolemjdoucích.

Byl dlouhé minuty bez života

To, že nesedí bezpečně, mu několikrát řekla i ochranka. Dokonce i výzvy uposlechl, ale pak na most vylezl znovu. Krátce nato uklouzl a spadl do řeky. Dopadl obličejem do vody, a tak ležel několik minut, než ho zachránili duchapřítomní jedinci, kteří za ním skočili do vody z proplouvající lodi. Zachránci sice opět přivedli Třísku k životu, ale protože byl minuty bez kyslíku, všichni se obávali nejhoršího. Bohužel za dva dny život jednoho z velikánů českého herectví uhasl. Paradoxně právě on, kdo se tak udržoval, musel skončit takhle úplně zbytečně.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden