Můj kousek štěstí

Jana Andresíková: Prokletý dům nejde prodat

Že se představitelka čarodějnice z Arabely Jana Andresíková (74) vůbec dožila našich dnů, je zázrak a svědčí o neobyčejně silné vůli a tuhém kořínku.

Její hororový život by vydal na román, a poklidné stáří, které by si zasloužila, nepřichází. Nynějším zoufalým přáním herečky, která se netěší právě ocelovému zdraví, je prodat venkovský domek a vrátit se zpátky do Prahy, kde byla jako ryba ve vodě.

Má v Praze mnoho známých a možná by tu na ni stále ještě čekaly nějaké ty vytoužené pracovní nabídky. Jenomže! Na venkov se "čarodějnice z Arabely" přestěhovala na přání dcery Michaely, která chtěla mít maminku poblíž.

Vztahy se však vyostřily natolik, že dcera s matkou nemluví. A tak se stárnoucí herečka ocitla ve vesnici, kde se cítí opuštěná, a v domě, o který nestojí a jehož provoz je na ni příliš drahý. Ráda by se ho zbavila a utekla do Prahy.

Po potratech, řadě úrazů, klinické smrti a sebevraždě manžela by si kapku štěstí "na stará kolena" zasloužila. Stále však žije osamělým životem v ústraní, trápí ji zdravotní problémy. Věří však, že jakmile se jí podaří vrátit do Prahy, bude zas líp.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden