Můj kousek štěstí

Jana Boušková kvůli dítěti málem zemřela!

Až po patnácti letech Jana Boušková dokázala otevřít svou třináctou komnatu a svěřila se, proč se svou láskou, manželem Václavem Vydrou (60) nikdy neměla děti. Dlouho po tom toužila. Ale snaha ji stála jen bolest a útrapy.

.Vztah Jany Bouškové a herce a vášnivého koňáka Václava Vydry se může zdát až neuvěřitelně pohodový. Jeden vedle druhého vypadají jako z reklamy na štěstí. Nad jejich vztahem se ale vznáší velký otazník. Proč, když se mají tak rádi, spolu nikdy neměli své vlastní děti? Odpověď je dosti bolestivá.

Za optimistickou povahou usměvavé a veselé Bouškové se skrývá víc trápení a těžkých životních chvil, než by si člověk dokázal představit. Svým osobním peklem se musela prokousat už v době, kdy žila se svým prvním manželem, hercem Petrem Svojtkou (+35).

Zamilovala se do něho na první pohled, lehké to však neměla. Svojtka už měl syna Petra z prvního manželství s herečkou Kateřinou Macháčkovou (66) a k tomu ještě nemanželskou dceru s kolegyní Janou Janěkovou (61).

Petr holdoval marihuaně, miloval ženy a alkohol a v podsatě všechny jeho vztahy vzaly za své kvůli jeho vážným psychickým potížím. Jana musela být ta silná, která se s tím uměla popasovat. Jenomže i když dokázala v soužití s Petrem ledacos překonat, osud tomu asi chtěl, aby i jejich manželství skončilo.

Svojtek byl tak trochu bohém a jeho hobby bylo ježdění mezi vagóny tramvaje, což se mu jednoho dne stalo osudným. Spadnul do kolejiště a zabil se. Bouškové po něm zůstal jejich společný syn Honza.A v ten tragický moment nastoupil na scénu Václav Vydra, který byl již dlouhá léta do Jany zamilovaný.

Ta o něj nikdy neměla zájem. Považovala ho za bláznivé "ucho". To, že je jí Václav blízký, si začala uvědomovat až právě v těžké době, kdy oplakávala manžela. Úporné snažení Václav jí obětavě se vším pomáhal a snažil se ji podpořit i psychicky.

Vaclav Vydra, Jana Bouskova

Vašek v té době zase truchlil kvůli smrti své maminky Dany Medřické (62) a zároveň skončilo i jeho manželství s Hanou Homolovou, takže se vlastně podporovali navzájem. "Tak dlouho za ní chodil a pomáhal jí, až tam zůstal," říká Homolová.

Mohlo by se to zdát jako začátek pohádkového vztahu – a vzali se a měli dětí jako smetí. Ano, vzniknul mezi nimi romantický vztah, mnozí se ale ptali, proč spolu nikdy neměli jediného potomka. Odpověď dala herečka až po dlouhých patnácti letech mlčení.

Jana s Václavem si moc přáli miminko. Dlouho, dlouho se o něj snažili. A když už skoro ztráceli naději, poštěstilo se. To nejtěžší teprve přišlo Jana otěhotněla. Jenomže místo radosti a slz štěstí, přišla velká rána a zklamání.

Těhotné Bouškové propukly velké zdravotní komplikace, kvůli kterým musela být okamžitě hospitalizována v nemocnici. Šlo jí o život! "Zachránili mě v podolské nemocnici. Byli zlatí a moc jim za to děkuju," cítí herečka dodnes vděčnost s tím, že dál to raději už nechtěli pokoušet.

Další těhotenství by byl už příliš velký risk. "Musela jsem se smířit, že další děťátko už mít nebudu," svěřila se Jana, které zůstala od té doby bolest v srdci, která nikdy úplně nezmizí. Rány jí zaceluje alespoň náruč jejího muže, který by pro ni udělal první poslední.

Vydra facebook

Václav sice ztratil naději, že bude jeho rod pokračovat, ale útěchou manželům může být alespoň to, že i bez společných potomků vedli vlastně docela klasickou rodinu. K syniovi Honzovi po nebožtíku Petru Svojtkovi přibyla ještě Janina neteř Terezka, jejíž maminka vážně onemocněla.

Takže v domácnosti Bouškové a Vydry tak úplně smutno nebylo. A být starostí s dalšími dětičkami, možná by se Boušková s Vydrou dosnes nevzali. Bylo to právě v těžkém období, když se herecká dvojice rozhodla posvětit svoji lásku před oltářem.

Své ano si řekli v kostelíčku na Křivoklátsku. Byl u toho jen farář, dva svědci, varhaník a boxer Ferda. Svatební kytku natrhal Václav při vyjížďce na koni, prstýnky uvázal ze stébla trávy a završili to malou komorní hostinou v oblíbené restauraci.

Takže dá se říci - konec dobrý, všechno dobré..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden