Můj kousek štěstí

Jana Boušková: Zpeněžila i zlomeninu

I zlomená noha může mít jisté výhody. Zní to divně, ale své by k tomu mohla říci herečka Jana Boušková (63), hvězda seriálu Policie Modrava. Světe, zboř se, ale právě chytrá Boušková dokázala svou nepříjemnou zlomeninu nohy proměnit v penízky.

Jak to udělala? Vlastně jednoduše. Měla totiž konečně čas na obnovené vydání knihy Bohumily Spisarové (55) a svého manžela Václava Vydry (61) Vaše Dana Medřická, o niž je nevídaný zájem. Jana Boušková využila nedobrovolné pracovní volno, za které mohl úraz, k tomu, aby probrala fotografie a společně se spisovatelkou Bohumilou Spisarovou připravila opětovné vydání knihy.

Původní podklady, podle nichž se první vydání publikace tisklo, totiž zničila povodeň. Celé se to tedy muselo přepracovat. Zajímavé je, že Jana Boušková Medřickou vídala pouze při práci, nikdy ji však nepoznala coby tchyni.

Medřická zemřela v lednu 1983 a Jana se dala dohromady s Václavem Vydrou až o jedenáct měsíců později, na Štědrý den téhož roku. Bohužel neměly možnost stát se příbuznými. Dana by si však snachu jistě oblíbila.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden