Můj kousek štěstí

Jana Brejchová: Bolavé vzpomínky na nevěru

Staré rány se otevírají. V souvislosti s významnými narozeninami oscarového režiséra Miloše Formana (85) se přetřásají a navenek opět vycházejí dávné události, mnohdy velice bolavé.

Například Formanovo nedlouhé manželství s nádhernou herečkou Janou Brejchovou (77), v současné době upoutanou na nemocniční lůžko, skončilo dost smutně. Když se česká Bridget Bardot seznámila s Milošem Formanem, bylo jí pouhých šestnáct let.

V roce 1958 se vzali. Jenomže přelétavý režisér se brzy nato sblížil v divadle s jednou z baletek. Manželku však přesvědčoval, že má být klidná. Baletka je jen zamilovanost, kdežto ona láska na celý život.

Že románek s "hopsandou" brzy skončí, protože je to jako choroba, ze které se lze vyléčit. Brejchová se mu snažila věřit. Když ho však jednou vyprovázela na nádraží, protože divadlo se chystalo na zájezd, dala mu pusu a uviděla, že se jí dívá přes rameno.

Tam totiž stála ta baletka. Brejchová se rozhodla pro rozvod. V Německu, kde natáčela, se spustila s kolegou Ulrichem Theinem (†64). Forman jí po návratu tvrdil, že manželství lze zachránit a že její vztah s Němcem je jen truc.

Měl pravdu, bohužel bylo už pozdě. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden