Moje šťastná hvězda

Jana Hlaváčová: Bojí se rodina nejhoršího?

Má ještě vůbec šanci na lepší život?

Dlouhé dva roky je JANA HLAVÁČOVÁ (78) vězněm ve vlastním těle. Parkinsonova choroba v kombinaci s hlubokými depresemi ji připoutala na lůžko a uvěznila mezi čtyřmi stěnami. Podle odborníků nejsou vyhlídky herečky příliš dobré.

Informací kolem zdravotního stavu slavné herečky je velmi málo. Rodina kolem ní vytvořila jakousi hradbu, kterou se ji snaží zřejmě bránit před médii i okolním světem. Nejspíš se domnívají, že když ji „odříznou“ od života, který kdysi tolik milovala, dopřejí jí potřebný klid a pocit bezpečí. Sama herečka před časem ukončila kariéru a od té doby, co přišla o většinu vlasů a byla odkázána na různé paruky, nechce vycházet ven. Za dveře svého bytu se tak podívá jen ve chvílích nezbytně nutných, a to jsou návštěvy lékaře. Ačkoli se rodina v čele s manželem LUĎKEM MUNZAREM (83) a dcerou BARBOROU MUNZAROVOU (45) snaží jak může, s herečkou to nevypadá prý vůbec dobře. V současné době je Hlaváčová upoutána na lůžko a bez cizí pomoci se už neobejde.

Ztratila naději na zlepšení

V létě roku 2012 se herečka svěřila s tím, že jí lékaři diagnostikovali hluboké deprese. Ostatně právě ty byly příčinou, proč se rozhodla přerušit kariéru a odejít z divadla. „Odpočívám, spím a beru prášky, výjimečně někam jdu,“ svěřila se tehdy ještě plná sil. Jenže jak odborníci předpověděli, boj s depresemi a zvláště pak s tak silnými jakými trpěla Hlaváčová, není na pár týdnů. „Ony ty deprese trvají déle, říkají i několik let, tak uvidíme,“ doufala před necelými pěti lety herečka ve své uzdravení. To se však nestalo a její stav se začal rapidně zhoršovat.

Aby mohla o své nemocné rodiče pečovat, vzdala se veškeré práce.

Zdrtil ji stav jejího manžela

V roce 2014 se na chvilku zdálo, že by se snad mohl zdravotní stav Hlaváčová přece jen trochu zlepšit. Jenže zase pro změnu onemocněl její muž a musel být převezen do nemocnice, kde se podrobil operaci. „Skončil jsem ve špitále s vředem, navíc jedna ledvina přestala chodit, tu druhou už nemám dávno,“ uvedl tehdy Munzar. Bohužel právě jeho zdravotní komplikace se neblaze odrazili na stavu jeho manželky. Podle našeho dobře informovaného zdroje se proto nyní rodina Jany Hlaváčové obává nejhoršího. Vypadá to totiž, že se Munzarovi vrátila zákeřná rakovina. A je-li to pravda a rodina to před Janou neutají, je možné, že se její stav zhorší natolik, že už jí nebude pomoci. Nezbývá proto nic víc, než doufat, že oba manželé budou stateční a i tyto problémy společně překlenou. Sám Munzar je z celé situace zoufalý, což mu v tuto těžkou chvíli jistě nepřidává. „Přál bych si, aby byli všichni u nás v rodině zdraví. A věřte mi, že to teď hodně potřebujeme,“ říká smutně Luděk.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden