Moje šťastná hvězda

Jana Hlaváčová: Dožívá bez šance na uzdravení

Celý život rozdávala JANA HLAVÁČOVÁ (80) radost svým hereckým uměním. Místo šťastného odpočinku ji však na konci života čekala hodně krutá „odměna“. Nevyléčitelná nemoc jí postupně ochromuje tělo i mozek.

Pro jednu z nejoblíbenějších hereček starší generace JANU HLAVÁČOVOU (80) bohužel není stáří časem bezstarostného odpočinku a radosti z pohledu na vnučku Annu (16). Nezapomenutelná představitelka domovnice ze série Byl jednou jeden dům dožívá v bolestech a její osobnost se pomalu rozpadá.

Manžel jí nepomůže

Hlaváčová trpí parkinsonovou chorobou, která jí už pět let zabraňuje chodit do společnosti. K nevyléčitelné nemoci se ještě přidaly těžké deprese, takže Hlaváčová už poslední tři roky vůbec nevychází z domu.

Její milující manžel Luděk Munzar (85) jí byl celý život ideální oporou a neopustil ji ani s příchodem nemoci, ale v posledních letech se sám potýká s tak závažnými zdravotními problémy, že mu na péči o ženu nezbývají síly.

Pomáhá jen jedna z dcer

Munzar kvůli rakovině přišel o ledvinu a zároveň ho trápí tak silné potíže s koleny, že už téměř nemůže chodit. Hlaváčová sice má z prvního manželství dceru Terezu (55), ta ale žije v Kutné Hoře, kde pracuje u Městské policie.Jediným štěstím hereckého páru tak je jejich oddaná dcera Bára (46), která péči o své ztrápené rodiče věnuje každou volnou chvíli.

Nedokáže už vstát z postele

Jana Hlaváčová loni oslavila osmdesáté narozeniny, ale sama nedokázala ani dojít ke dveřím, aby přebírala gratulace a dárky od kolegů.Všechno bylo na Báře. Té už ale neustálá pozornost, kterou rodiče vyžadují, začíná komplikovat soukromý život. Hlaváčová zřejmě kvůli silným dávkám léků přišla o vlasy a prakticky už neopouští lůžko. Je smutné, že někdo, kdo celý život rozdával radost tisícům diváků, dožívá v utrpení a přestává poznávat své blízké.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden