Japonská polévka s vepřovým

Není to sice polévka z českých luhů a hájů, ale je naprosto famózní. Zasytí a chutná!

Ingredience: 250 g vepřové krkovičky, 180 g hlívy ústřičné, 1 malý pórek, 2 jarní cibulky, 2 cm zázvoru, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 vejce, rostlinný olej, nudle do polévky, sůl, pepř

Postup: Nakrájíme mrkev, pórek, stroužky česneku a zázvor na plátečky a orestujeme na oleji.
Zeleninu zalijeme vodou, osolíme a opepříme a vložíme do ní na polovičku překrojenou vepřovou krkovičku. Budeme vařit zhruba 45 minut. Vařené maso vyndáme a vývar přecedíme, přidáme nakrájenou hlívu a nudle a provaříme.

Polévku dochutíme sójovou omáčkou. Maso nakrájíme na tenké plátky, vejce uvaříme natvrdo, překrojíme, dáme přiměřenou porci do hlubokého talíře či misky a zalijeme polévkou. n Můžeme dochutit bylinkami.

reklama
reklama

Komentáře