Japonské Miso s tofu a shiitake

Suroviny na 4 porce:

8 sušených hub shiitake

2 plátky smaženého tofu

2 čajové lžičky instatního rybího vývaru Dashi

2 polévkové lžíce pasty Miso Shiro

0,8 l vody

Postup:

Houby shiitake namočíme na půl hodiny do vody, aby změkly.Poté je se smaženým tofu nakrájíme na kostičky. Dáme vařit vodu, do které ihned přidáme nakrájené houby a vývar dashi. Jakmile teplota vody dosáhne cca 70 °C, přidáme pastu miso shiro a necháme rozpustit.

Miso by nemělo projít varem, vypneme tedy při teplotě 90 °C. Nakonec do polévky přidáme smažené tofu a již nevaříme. Polévku miso servírujeme v misce a konzumujeme lžící nebo ji jednoduše pijeme. Potřebné ingredience koupíme běžně u asijských prodejců.

.

reklama
reklama

Komentáře