Můj kousek štěstí

Jarní Barcelona

Lahodné zmrzliny, výborné víno a tradiční tapas nebo paella

Vydejte se do hlavního města Katalánska ještě před hlavní sezonou a vychutnejte si tak tuto metropoli v příjemných teplotách a s menší dávkou turistů.

Mezi nejznámější místa Barcelony se řadí La Sagrada Familia. Tato katedrála je hlavní stavbou Antonia Gaudího, s jehož jménem se budete setkávat skrz na skrz celou Barcelonou. Pokud zatoužíte vidět interiér, lístek vás vyjde kolem 20 eur.

Když zůstaneme u Gaudího, za návštěvu stojí také park Güell s mozaikovými detaily. Pokud jste milovníky výhledů, vyplatí se vám vylézt na jeden z kopců, které se nad Barcelonou tyčí, a mít tak celé město jako na dlani.

Místem, které také stojí za navštívení, je vojenská pevnost Castell de Montjuic, s úžasným výhledem na Středozemní moře, obrovský přístav i město. Vstupné 5 euro za pohled, který se vám naskytne, rozhodně stojí.

Pevnost je přístupná buď lanovkou, nebo pro zdatnější výletníky tu vede hezká cesta.

Kde si odpočinout?

Pokud si budete chtít odpočinout po všech těch prohlídkách, můžete navštívit nejznámější pláž la Barceloneta, projít se po ní nebo jen tak posedět.

Klid vám naruší možná jen všudypřítomní pouliční prodavači, kterým se ovšem nevyhnete v žádných jižanských městech. Barcelona nabízí celou řadu míst, které "za to stojí", ale také několik typických detailů, které dělají toto město tak báječným.

Mezi ně jistě patří trhy přetékající čerstvým ovocem i mořskými plody, malé pekárničky s výborným sladkým i slaným pečivem, které tu najdete na každém rohu, ale také hojný počet skateboardistů proplouvající městem a neustálý rušný život na ulicích.

Tady to tedy žije!

Většina turistů začíná svou pouť městem na nejrušnější ulici, kde to žije i v noci, a tou je La Rambla. V minulosti byla korytem řeky, která Barcelonou protékala. Dnes si zde můžete koupit nejrůznější suvenýry, živé květy i domácí zvířata.

Bývá zde hodně umělců, kteří před vašimi zraky tvoří svá budoucí díla nebo tancují na hudbu různých stylů a snaží si tak trochu přivydělat. Často se v ulici pořádají různé akce a vy se můžete stát jejich součástí.

Na Ramble to prostě žije, ať se děje, co se děje. Než odletíte zpátky domů, musíte ochutnat alespoň některou z neuvěřitelného množství skvělých zmrzlin, vychutnat si výborné víno a vyzkoušet tradiční tapas, což jsou jednohubky, nebo paellu, jídlo podobné rizotu s mořskými plody a zeleninou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden