Jarní bramborový salát

Suroviny na 4 porce:

½ kg brambor (varný typ A)

2–3 vejce natvrdo

150 ml hovězího nebo zeleninového vývaru

1 menší cibule

1 malá plechovka krájených žampionů nebo nakládané houbičky

1 kelímek zakysané smetany

½ svazku nasekané pažitky

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

1 lžíce citronové šťávy

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, teplé oloupeme a pokrájíme. Přilijeme teplý vývar a necháme chvilku stát. Cibuli nakrájíme nadrobno a na chvíli spaříme ve vroucí vodě, ihned slijeme. K bramborám přidáme vejce na kostičky, žampiony, cibulku, pažitku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sůl a koření. Vše zlehka promícháme, případně doladíme chuť. Extra tip: Do salátu lze přidat nakrouhané ředkvičky, místo pažitky může být kudrnka.

reklama
reklama