Jarní zeleninový vývar s estragonem

Suroviny na 6 porcí:

jehněčí kosti s masem (ze stehna)

4 mrkve

3 petržele

1 kedlubna (není nutná)

1 zelená paprika

1 cibule

100 g celeru

rozmarýn

sůl

4 kuličky nového koření

10 kuliček pepře

2 bobkové listy

strouhaná kůra z jednoho citronu

1 lžička sušeného estragonu

0,2 l bílého vína

400 g hrášku v nálevu (i mraženého)

1 řapík celeru

1 cibule

olivový olej nebo máslo

Postup:

Kosti dejte do velkého hrnce, zalijte vodou (cca 2 l) a vařte. Po půl hodině seberte pěnu a vložte veškerou očištěnou zeleninu v celku a koření. Vařte pomalu, uvařenou zeleninu vybírejte a kosti vařte dál, dokud na nich maso nezměkne. Může to trvat i 2,5 hodiny. Obrané maso (asi 200 g) nakrájejte na menší kousky.
Kosti a tuk vyhoďte, vývar sceďte.   V hlubším kastrolu osmažte cibuli, přidejte scezený hrášek a nakrájený řapík, spolu poduste. Zalijte vínem a duste asi 5 minut. Nakrájejte uvařenou zeleninu a přidejte maso a vývar. Nakonec dochuťte citrónovou kůrou a estragonem, přiveďte k varu a vařte, dokud hrášek nezměkne.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama