Moje šťastná hvězda

Jaroslava Kretschmerová se Evíka nezbavila

Skvělá komička Jaroslava Kretschmerová (68) je tak trochu prokletá.


Herecký rejstřík Jaroslavy Kretschmerové (68) je mnohem širší než jen trilogie Slunce, seno. Je také vynikající zpěvačka, jak může potvrdit každý, kdo ji někdy viděl v některém z představení v jejím domovském divadle, kterým je pražská Ypsilonka. Jenže prokletí Troškových komedií se nikdy úplně nezbavila.


Evík ji pořád pronásleduje


Pěvecký talent zdědila po svých rodičích – maminka byla operní pěvkyně a tatínek působil v karlínském divadle. Do Ypsilonky nastoupila hned po studiích na DAMU a tamější principál Jan Schmid (87) v ní okamžitě odhalil rozenou komičku.


A pak přišla role ztřeštěné sekretářky v Troškově trilogii Slunce, seno… a nálepka „Evíka“ se s herečkou od té doby táhne. Mnoho lidí má dodnes pocit, že stejně potrhlá a naivní musí být i představitelka této postavy.


Občas ji to i potěší


Jaroslava Kretschmerová přiznává, že byly doby, kdy jí to hodně vadilo, protože i na ulici na ni někteří méně vychovaní kolemjdoucí pokřikovali Evíku.


Dnes se tomu už ale směje a někdy ji to prý i potěší, když se odněkud z davu ozve takové zvolání. Určitě za to může i to, že herečka vypadá stále skvěle, takže není problém ji poznat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden