Můj kousek štěstí

Jaroslava Obermaierová: Kdo se o ni postará?

Opravdu smutné. Ještě před nedávnem herečka známá ze seriálu Ulice v roli ubrebentěné Vilmy Niklové, Jaroslava Obermaierová (71), působila jako vitální, energická žena, kterou jen tak něco neporazí. Asi nikoho by nenapadlo, že na přelomu roku bude nemohoucí a nepohyblivá, v péči lékařů.

Zatím se Obermaierová s těží zvládne o sebe postarat sama, co by ale s herečkou bylo, kdyby potřebovala trvalejší pomoc?     Krátce před svátky skončila v nemocnici se zraněním. Nešťastně došlápla při vycházce v lese a způsobila si tříštivou zlomeninu kotníku.

Zůstala ležet na zemi a nebyl nikdo, kdo by jí pomohl, takže se musela domů doplazit po kolenou. Vyfasovala sádru a berle. Následně herečka ochromená zlomeninou znovu upadla a zlomila si ještě obratel v páteři.

„Nezvládla jsem chůzi o berlích. Upadla jsem, a dokonce na vlastní uši slyšela, jak to křuplo,“ popsala s tím, že trnula hrůzou, jestli si nezlomila páteř. Obermaierová doufá, že i přes další komplikace se vše dá rychle dopořádku a brzy se zase bude moci vrátit do televize.

Co by se ale dělo v případě, že by se zranění nezhojila podle plánu a na delší dobu by zůstala upoutána na lůžku?       Obermaierová nemá prakticky nikoho z rodiny, kdo by o ni mohl čtyřiadvacet hodin denně pečovat.

Její jediným příbuzným je zdravotně postižený syn Jaroslav (36). Ten by se však o ni mohl jen s těží starat. Sám má velmi těžký život. Trápí ho potíže se sluchem, astma, řada alergií a deprese. Naopak on byl vždy závislý na své matce, a to i finančně.

Herečka by si musela najmout pečovatelku. Jenomže to by ji časem nejspíš vysálo všechny úspory. A co potom? S největší pravděpodobností by skončila v pečovatelském ústavu. A to by oblíbené herečce rozhodně nikdo nepřál.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden