Moje šťastná hvězda

Jaroslava Obermaierová: Přijde o jediný zdroj příjmů?

Herečka JAROSLAVA OBERMAIEROVÁ (71) nemá právě nejpevnější zdraví. Navíc nedávno utrpěla úraz. V Ulici to sice vyřešila, než se opět zotaví. Je ale dost možné, že už ji práce zmáhá. Bude muset zvolnit?

Koncem loňského roku se seriálové drbně Nyklové začala lepit smůla na paty. Nejprve si v půlce listopadu při nevinné procházce lesem, kde si chtěla nasbírat chvojí, přivodila ošklivý úraz nohy. Nešťastně uklouzla a zlomila si kotník. A aby toho na ni nebylo málo, jen co dostala sádru a pomocné berle, nezvládla s nimi chůzi a přivodila si další zranění – naštípnutý obratel. „Upadla jsem, a dokonce na vlastní uši slyšela, jak to křuplo,“ vzpomíná na velmi nepříjemný okamžik herečka se sedmi křížky na krku, která si na následky těchto zranění musela dva měsíce poležet v nemocnici.

Hlavou se jí honily černé myšlenky

Nelze se jí proto divit, že měla co dělat, aby nepropadla beznaději. „Bylo to hodně těžké,“ netají se herečka, která i když se za všech okolností snaží být veselá a optimistická, chvílemi podlehla chmurným myšlenkám. Při dlouhé chvíli na lůžku jí totiž hlavou běžely ty nejhrůznější scénáře. Že se jí v Ulici nemilosrdně zbaví a ona tak zůstane bez prostředků. Což o to, kdyby se měla starat sama o sebe, nějak by si jistě poradila, ale díky tomu, že pečuje o svého jediného syna JAROSLAVA (37), který je mentálně zaostalý, nemůže si dovolit být bez práce. Do poslední chvíle proto herečka trnula hrůzou, jak s ní tvůrci seriálu nakonec naloží.

Jaroslava Obermaierová: V Ulici působí od samého počátku. Dlouhých třináct let. Kromě toho, že by přišla o peníze, by se jí nakonec po seriálu stýskalo, kdyby musela náhle skončit.

Mohla si oddechnout

K jejímu štěstí pro ni v Ulici vymysleli řešení. Jejím zraněním přizpůsobili i děj seriálu, navíc se snaží herečku co nejvíce šetřit. „Paní Obermaierová má v současné době méně obrazů, netočí obvyklých dvanáct hodin denně.
K jejímu štěstí pro ni v Ulici vymysleli řešení. Jejím zraněním přizpůsobili i děj seriálu, navíc se snaží herečku co nejvíce šetřit. „Paní Obermaierová má v současné době méně obrazů, netočí obvyklých dvanáct hodin denně, bude se to postupně zvyšovat podle toho, jak se Jaroslava bude cítit,“ svěřila mluvčí seriálu a herečka jen jásá. Přestože se kdysi několikrát nechala slyšet, jak by nejradši se vší prací ihned sekla, teď je ráda, že se měla kam vrátit. „Bylo to dlouhé marodění, práce mi už chyběla a kolegové taky,“ líčí Obermaierová s tím, že byla až dojatá, jak ji kolegové vítali zpět. K jistému omezení v jejím profesním životě však přece jen muselo dojít. Kromě seriálu si herečka přišla k nějaké té koruně i v divadle. Kvůli svému chatrnému zdraví se však některých pracovních příležitostí musela vzdát. „Bylo toho moc a člověk nemládne. Nechala jsem si Nyklovou a na divadle muzikál Mýdlový princ. Chci hrát pro radost,“ má jasno Jaroslava.

Jaroslava Obermaierová, syn Jaroslav

Vše padá na její bedra, ale i tak nelituje

Na bohulibé nicnedělání, o kterém mnohokrát básnila, si tak bude muset asi ještě dlouho počkat. Ledaže by si její již tak podlomené zdraví vyžádalo své. Herečka se ale bude jistě snažit co nejvíce se šetřit, aby co nejdéle mohla shromažďovat prostředky, díky nimž by mohla ona i její syn fungovat. Nedávno totiž herečka přiznala, že i když nebyl původně syn úplně plánovaný, je dnes moc ráda, že ho má. Vzhledem k tomu, že s muži už před lety nadobro skončila, jakožto jedináček by na světě zůstala úplně sama.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden