Můj čas na kafíčko

Jaroslava Tvrzníková překonala s Martinem Štěpánkem všechny těžkosti, jeho smrti ale nemohla zabránit!

Můj čas na kafíčko

Nesrazily ho zákazy ani emigrace. Proti zákeřné nemoci ale neměl sílu bojovat.

Málokteré manželství bylo vystaveno takovým těžkým obdobím, jako to, které uzavřeli Martin Štěpánek (+63) a Jaroslava Tvrzníková (80). Stáli při sobě v dobrém i zlém, až dokud je nerozdělila Martinova sebevražda.

Snem herečky Jaroslavy Tvrzníkové (80) bylo studovat archeologii. To se jí nesplnilo, protože už v době dospívání dostala velkou hereckou příležitost. Zahrála si hlavní roli ve filmu Robinsonka. Bylo jí šestnáct let a její kariéra se úspěšně rozjela. Dostala nabídky na další role, místo archeologie šla vystudovat DAMU a v pětadvaceti letech se dostala do souboru Národního divadla.

Kolegyně měla smůlu

Právě v Národním divadle potkala Jaroslava muže, který pro ni v jejím životě tak moc znamenal. Martin Štěpánek (+63) byl o sedm let mladší a v té době teprve studoval DAMU. Přesto dostal roli Švandy ve hře Strakonický dudák. Jaroslava hrála Dorotku.

Nejprve se spolu jen spřátelili, jiskra nepřeskočila okamžitě. Do Martina se spíš zakoukala jedna z kolegyň, která po Jaroslavě chtěla, aby jí

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden