Můj čas na kafíčko

Jašków si bude muset vybrat mezi rodinou a penězi! Nechá to zajít příliš daleko?

Jak se nakonec rozhodne dvoumetrový drsňák? Dá přednost třem dětem, nebo se zničí do roztrhání těla?

Hvězda Ordinace a megashow Tvoje tvář, sympatický herec Robert Jašków (48), si toho nabral víc, než dokáže unést. Na to ale doplácí především jeho početná rodina. Udělá s tím něco, než dojde na nejhorší, nebo u něj převládne mužská ješitnost?

Má v tom jasno. Sebevědomý herec Robert Jašków (48) svoje polsko–maďarské geny prostě nezapře. Zdá se, že i kdyby měl vypustit duši, bude si nabírat další a další projekty. Kromě nekonečné Ordinace, kde ho všichni diváci znají jako rebelujícího doktora Leoše Máru, si letos na podzim přibral ještě populární megashow Tvoje tvář. Nemluvě o účinkování ve Švandově divadle, se kterým byl v září dokonce v Americe. Je ho poslední dobou zkrátka všude plno, ale co stojí za jeho vražedným tempem? Překvapivě je to podle jeho vlastních slov strach. Zažil totiž už i horší doby a nechce, aby se opakovaly. „Byla doba, kdy byly mé tři děti, Honzík (9), Jakub (8) a Marjánka (6), na světě a já přemýšlel, jak nás uživím,“ vzpomíná s hlavou sklopenou. Tehdy musel zavolat kamarádce a ptát se na práci. Jenže to, co jiní herci považují za normální, je pro Roberta potupa. Proto si dělá zadní vrátka a vydělává, dokud má příležitost a síly. Jak dlouho chce ale tohle vydržet?

S rodinou už se doma skoro nevídá.

Doma jedou podle plánu

Lehké to totiž nemá ani doma a moc dobře to ví. „My máme každý týden s manželkou Petrou (49) poradu, kdo z nás má kdy čas a může odvézt děti ze školy. Tři děti jsou záhul, co vám mám povídat,“ popsal systém, podle kterého musí jako rodiče týden co týden fungovat. O nějakém odpočinku doma tak nemůže být ani sebemenší řeč. Letos si díky tomu mohl konečně dovolit alespoň vzít svou rodinu k moři. Z toho je patrné, že si příliš nad poměry nikdy nežili a peníze pro něho rozhodně nejsou žádnou samozřejmostí. I z toho důvodu je v práci ochotný přistoupit na ledacos a kolikrát musí prožívat i opravdu krušné chvíle. Proměny těla i tváře si zkusil v mnoha jiných filmech, kde musel třeba kvůli roli přibrat hned deset kilogramů nebo mít na sobě po celou dobu natáčení vycpávky.

Na převleky v Tváři už doplatil svým zdravím.

Kvůli práci si už prožil muka

To, co se mu ale děje poslední dobou v Tvojí tváři každou sobotu večer v přímém přenosu, se s tím nedá vůbec srovnávat. Ačkoliv zpěvačky na podpatcích a v upnutých šatech hraje skvěle, kvůli hnědým kontaktním čočkám, které mu rozostřily vidění, už málem přišel k úrazu, když se zamotal a spadl z pódia. Stačí tak jeden neuvážený krok a tragédie může být na světě. Kdo má z jeho účinkování v imitační soutěži asi největší radost, jsou ale jeho ratolesti. „Děti byly pochopitelně nadšené. Sice o mně vědí, že jsem cvok a jsem schopný ledasčeho, ale něco takového, jako byla třeba imitace Rammstein, u mě ještě nezažily,“ chlubí se jedním ze svých povedených vystoupení smějící se Robert. Je to pro něho samozřejmě oproti nemocniční Ordinaci v růžové zahradě, kde musí denně poletovat jenom v bílém plášti, i příjemná změna. Na druhou stranu v Tváři ho zase nenutí hrát násilnické scény jako už tolikrát v jiných seriálech. Ale za jakou cenu? Na sále mu určitě nehrozí zhroucení mezi kulisy. Maximálně si musí dát pozor při manipulaci se skalpelem. Nutno ale dodat, že ani v oblíbeném seriálu z Kamenice se Robert rozhodně vůbec nenudí.

Divadlo je teď pro něj nejvíc odpočinkovou činností.

Pro co se teď rozhodne?

Drogy jsou pro něho jako pro vyléčeného doktora už minulostí, teď se ale pro změnu zaplétá se svou kolegyní, herečkou Monikou Zoubkovou (42), se kterou čeká dokonce dítě, do špinavé hry plné přetvářek a vydírání. Tvůrci tak rozhodně nepočítají s tím, že by jeho role měla skončit. Přesto se Robert pořád bojí toho, že jednou nastane konec podobně jako v seriálu Ulice. Přišel by tak o celkem pravidelný a jistý příjem, čehož si právě díky snad nikdy nekončícímu seriálu mezi herci hodně cenní. Nic ale nesmí přehánět, a právě jeho věčné bludy v hlavě ho brzdí dost možná i v práci a ani doma pak nemůže fungovat stoprocentně. Má tak před sebou poměrně velké rozhodnutí! Bude se dál honit za každou korunou, dokud to jen bude trochu možné, a využívat toho, že je momentálně na výsluní,  nebo trochu zvolní a bude se věnovat dětem, než mu úplně vyrostou před očima?

Bývaly doby, kdy nezavadil o práci.

Spolkne hrdost, nebo skončí v dluzích?

Momentálně je Robert vidět na televizních obrazovkách téměř denně. Vždycky tomu tak ale nebylo, a to si moc dobře pamatuje. Jeho hlavním problémem je to, že se o práci nechce nikdy nikoho doprošovat, což je ale u jiných jeho kolegů prý téměř na denním pořádku. „Jsou herci, kteří vědí, kde se co šustne, a díky tomu mají role. To je ale pod moji důstojnost. Asi jenom dvakrát v životě jsem zavolal režisérovi,“ vysvětluje Robert. Než aby prý chodil na rauty po premiérách českých filmů, ve kterých ani nehraje, sedí doma. Děsí se ale okamžiku, kdy se probudí a zjistí, že má za měsíc třeba jenom osm představení. Bude muset chtě nechtě skousnout svou hrdost? Podobně to teď možná má i jeho kolegyně Michaela Badinková (39), která lítá také mezi natáčecími ateliéry Ordinace a zkouškami Tvojí tváře. Nejspíš se už oba dva modlí, aby byl tomuhle blázinci, který si sami vybrali, konec. Kdo skončí v soutěži jako první z nich a bude mít klid?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden