Játrová paštika s perníkovým kořením

Vyzkoušejte oblíbenou pochoutku, ozdobenou čerstvými bylinkami, rozinkami nebo perníkem.

Ingredience:  55 g rozinek, 2 lžíce koňaku, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g másla, 330 g drůbežích jater, 2 snítky tymiánu, 190 ml červeného vína, 1 lžička perníkového koření, 200 g smetany ke šlehání, 1 hrst čerstvých bylinek, sůl, pepř

Postup: Rozinky zalijte koňakem. Česnek a cibuli nakrájejte nahrubo. Rozehřejte 2 lžíce másla, vsypejte cibuli a nechte zkaramelizovat. n K cibuli přidejte česnek a tymián.

Přisypte játra a zprudka je pečte. Maso zalijte vínem. Vmíchejte perníkové koření a smetanu a vařte do zhoustnutí.

Směs rozmixujte dohladka. Vmíchjete rozinky, osolte a opepřete. Zbylé máslo rozehřejte, vymažte jím paštikovou formu a naplňte ji. Nechte ztuhnout přibližně 24 hodin v lednici.

reklama
reklama

Komentáře