Jatýrka na sádle a víně

Pokrm, který není příliš náročný a pro milovníky jater je přímo lahůdkou. Tak to přesně platí o játrových nudličkách inspirovaných receptem Jiřího Štěpničky.

Ingredience: 500 g jater, 4 lžíce sádla, 3 dl žlutého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 naběračka silného masového vývaru, 1 lžička cukru, 1 lžička škrobu, 2 stroužky česneku, několik kapek octa

Postup: Omytá játra osušíme, nakrájíme na menší kusy, dáme je do misky, zalijeme je žlutým vínem a necháme je 30 minut marinovat. Játra osušíme a orestujeme je v rozpáleném sádle. Přidáme sójovou omáčku, vývar, promícháme. Na závěr zahustíme škrobem, který předem namočíme do trochy vody, a dobře promícháme. Dochutíme cukrem, octem, prolisovaným česnekem, ještě necháme mírně uležet a máme hotovo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden