Můj kousek štěstí

Je abnormální hic? Braňte se směle!

Deodorant přinese úlevu alespoň na nějaký čas, a navíc vám dodá svěží vůni.

Horké počasí nám dává pořádně zabrat. Potíme se, necítíme se komfortně, jsme více unavení, deodoranty pomáhají jen na chvíli. Naštěstí existuje pomoc.

Včelky bzučí, sluníčko pálí, vzduch je horký... Jak toužebně jsme na to čekali! Jenomže ouha, my se potíme... Tady už idylka končí.

Pojďme s tím něco udělat! Když horko trvá více dnů, je pro organismus velkou zátěží. Ať už trávíte takové dny doma, nebo v práci, přinášíme vám pár tipů, jak si ulevit.

Na klimatizaci pozor

Kdo může trávit horko v klimatizované místnosti nebo se stolním větrákem, snáší ho celkem obstojně. Foukání by však nikdy nemělo mířit přímo na nás, ale do volného prostoru. K ochlazení místnosti může pomoci také rozvěšení namočených ručníků a osušek.

Teplotní rozdíl mezi vnitřním a venkovním prostorem by neměl přesáhnout 5ºC. To platí i pro klimatizaci v autě. Kombinace suchého chladného vzduchu a prudkého střídání teplot je totiž téměř jistou cestou k ošklivé angíně.

Vějíř je geniální vynález, který využijete i dnes.

Přírodní materiály

V horku je lepší se obléknout do volného oblečení z lehkého přírodního materiálu. Bavlna nebo len sice pocení nezabrání, ale pokožka bude moci daleko lépe odvádět teplo, než kdyby byla zahalena do umělých vláken.

Doplňujte minerály

Že je nutné pít dostatek tekutin, ví asi každý. Není ale jedno, co pijete. Džusy a limonády jsou plné cukru, ideální ovšem není ani čistá voda.

Kvůli pocení totiž tělo ztrácí minerální látky, které voda nedoplní. V horku jsou lepší minerálky, nejlépe s obsahem hořčíku. Další možností jsou bylinkové a ovocné čaje.

K udržení hladiny minerálů můžete využít i bylinkové čaje. Pro doplnění stopových prvků a zároveň odstranění únavy se hodí jalovec a maralí kořen.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden