Moje šťastná hvězda

Je láska Igora Bareše k alkoholu vážná?

Herec riskuje, že přijde o své nejbližší

S někdejší hvězdou seriálu Cesty domů IGOREM BAREŠEM (50) se život nijak nemazlí. Dnes působí, že se se všemi peripetiemi postupně vypořádal a smířil. Pracovní i rodinné zázemí ale negativně ovlivňuje zdravotní nejistota a hrozba hercova plného návratu k jeho dřívější vášni pro alkohol.

Přestože obecně patří mezi obsazované herce, loni musel s manželkou ANTONIÍ TALACKOVOU (38) řešit nepříjemné existenční potíže. Oba totiž patřili mezi herce, se kterými se rozloučilo nové vedení Národního divadla.

Právě ztráta stálého angažmá a s tím spojená pracovní nejistota herecké dvojici v poklidném rodinném životě, o který se už dlouho snaží, nijak nepomohla.

Prostě mu neodolá

Kdysi se Barešovi podařilo dostat svou slabost pro alkohol pod kontrolu především díky pracovnímu vytížení. Proto jeho nejbližší rodinu i blízké okolí sužují obavy, jakmile má práce méně. Sám herec přiznává, že alkoholu se úplně vzdát neumí. „Že ze mě úplný abstinent nebude, jsem věděl od začátku,“ říká s tím, že zcela bez lihovin vydržel nejdéle rok.

Podle svých slov měl jedinou variantu – naučit se s alkoholem žít. Zároveň prozrazuje, že od pití ho dokážou odradit jen pracovní závazky a příležitostné projevy chronické nemoci střev zvané Crohnova choroba, se kterou se potýká už 17 let.

Rodinný sobec

Za to, že po vyhazovu z Národního divadla po alkoholu ve větší míře nesáhl, vděčí Divadlu na Vinohradech, které jemu i manželce nabídlo angažmá. Možná právě tato nejistá situace, která nové alkoholické potíže málem přivolala, herce přiměla si uvědomit, že padesátka, kterou před pár týdny oslavil, je v jeho případě štěstí.

„Je zázrak, že jsem to všechno přežil,“ hodnotí poněkud svérázně svoji aktuální situaci. To je přinejmenším zarážející přistup vzhledem k tomu, že s manželkou Antonií vychovávají dvě malé děti, ALOISE (2) a ANTONII (6), které jistě budou mámu i tátu v následujících letech potřebovat.

Bareš tak nechtěně odhaluje svou skrytou sobeckost, když zároveň zdůrazňuje, jak moc je pro něj rodina důležitá a jak je vděčný, že mu po celou dobu manželka i děti pomáhají všechny psychické i zdravotní potíže překonávat.

Bareš tvrdí, že rodina je jeho největší oporou. Ztratí ji nakonec?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden