Moje sladké tajemství

Je libo mandličku?

Suché plody mají podle odborníků velký přínos pro naše zdraví. Královnami jsou mandle, které mají hned několik zdravotních benefitů.

Mandle může jíst každý, obzvlášť vhodné jsou pro diabetiky i ty, kterým se cukrovka v rodině objevila. Mandle mají schopnost mírnit hladinu glukózy v krvi. Hrst mandlí denně je nejen ideální zdravá svačinka, ale poslouží i k odvrácení možných onemocnění.

Blahodárné účinky

V malém množství byste mandle měli konzumovat denně, především pokud se snažíte zhubnout. Ačkoli obsahují velké množství tuku, jde hlavně o omega-3 mastné kyseliny, které vašemu tělu prospívají.

Obsahují také velké množství proteinu, vlákniny, magnezia i vitaminu E a další látky, které snižují hladinu zlého cholesterolu, chrání tepny, zlepšují funkci nervového systému a paměť, podporují trávení, zdraví kostí a zubů, regulují krevní tlak, a dokonce pomáhají redukovat tuky z oblasti břicha.

Namočte je!

Nejlepší je před konzumací mandle namočit. Jsou pak měkčí, méně hořké, lépe stravitelné a tělo je schopné získat z nich více látek. Namáčení je velmi jednoduché. Vsypejte mandle do misky a zalijte je pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené.

Do vody můžete, ale nemusíte přidat sůl – záleží na tom, jakou chuť preferujete. Pokud jste se rozhodli pro slanou, pak přidejte lžičku suchých mandlí. Misku zakryjte a nechte přes noc asi 8–12 hodin odstát. Poté vodu slijte a můžete konzumovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden