Můj kousek štěstí

Je správná chvíle na Kapverdské ostrovy

Zdá se vám dovolená u Mrtvého moře drahá? Na těchto ostrovech u afrického pobřeží najdete solné jezero s podobnými účinky. A navíc vás v tento čas na Kapverdech čeká velmi příjemné počasí.

Máte dobrodružného ducha a rádi poznáváte nová, turisty ještě neošoupaná místa? Dovolená na těchto ostrovech by mohla být dobrá volba.Na těchto patnácti malých ostrovech v Atlantském oceánu se s oblibou skrývali piráti. Později se staly Kapverdy portugalskou kolonií a překladištěm otroků. Proto také většina dnešních obyvatel jsou potomci otroků.Jsou to vlídní a ochotní lidé, kteří se snaží dělat turistům, co jim na očích uvidí. Turistika se zde ještě přespříliš nerozšířila, proto jsou ostrovy stále ještě oázou odpočinku a balzámem pro duši. Zájem o dovolenou zde ale s každým rokem rapidně stoupá.

Z Prahy do Praiy

Hlavním městem je Praia. Nachází se na ostrově Santiago, který je ze všech ostrovů největší. Vzhledem k tomu, že počet obyvatel v tomto městě velmi rychle roste, je zde poměrně rušný život, a to především v noci, kdy se z mnoha míst ozývá živá hudba.U města se nacházejí pláže a krásná příroda a také pěkný maják Farol de Dona Maria Pia. Nedaleko hlavního města byste neměli vynechat historické centrum městečka Cidade Velha. To bylo hlavním centrem portugalského obchodu s otroky do Ameriky.Dodnes se tu nalézají staré stavby včetně dvou kostelů, pevnosti a náměstí.

Jezero Salinas

To najdete na ostrově Sal. K jezeru Salinas u vesničky Pedra de Lume míří každoročně velké množství turistů.Jezero v sopečném kráteru je zatopeným solným lomem. Díky vysokému obsahu soli má podobné vlastnosti jako Mrtvé moře, takže nadnáší a má léčivé účinky především na kožní onemocnění. Na ostrově Sal naleznete i další přírodní zajímavost, a tou je zátoku Buracona.Je součástí chráněné krajinné oblasti. Vznikla činností moře v lávové vyvřelině. Tímto způsobem byla vytvořena jezírka, ve kterých se lze koupat. Největší zajímavosti je ovšem jeskyně Mořské oko. Je naplněna vodou a připomíná právě tuto část těla.

Pláže na Boavista

Turisté míří na Kapverdské souostroví především za relaxací na plážích a koupáním v moři. Takových míst je tu velké množství, a ty nejkrásnější se nalézají na ostrově Boavista. Je to především pláž Praia de Chaves s vysokými písečnými dunami.A pokud jste milovníci zvířat, právě zde a na dalších místech ostrova žije čtvrtá největší populace želv na světě. Jak vidíte, Kapverdské ostrovy za návštěvu rozhodně stojí.

Zdravé a čerstvé!

Místní se stravují převážně rybami, které nakoupí spolu s ovocem na trzích, případně přímo od rybářů, kteří připlouvají do přístavů a rovnou na mole váží a prodávají své nalovené kousky.Kapverďané nikdy nenakupují do zásoby, vždycky mají všechno čerstvé. Na ulicích budete potkávat ženy, které mají krabice plné čerstvých dobrot. Většinou jsou to smažené taštičky plněné rybí směsí nebo bramborová kaše smíchaná s rybou.Je to moc dobré a kus stojí kolem 10 escudos, což je asi 10 centů. Nejčastěji se jako hlavní jídlo jí tuňák se zeleninou, rýže a cachupa.

Dovolenou letecky na 8 dní s ubytováním ve čtyřhvězdičkovém hotelu all inclusice koupíte již od 19 038 Kč.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden