Můj čas na kafíčko

Je z těžkých depresí definitivně venku?

Všude, kam herec Miroslav Hanuš (56) přijde, rozdává smích. Ať už to je v seriálu Ulice, filmech, nebo v taneční show StarDance, kde se stal miláčkem publika. Proto bylo jen těžko uvěřitelné, že právě on se potýká s depresemi, kvůli kterým skončil před lety v psychiatrické léčebně.

Na pokraji zhroucení se herec poprvé ocitl před jedenácti let, což údajně bylo způsobeno tím, že vždycky v životě trpěl nízkým sebevědomím a měl strach, aby ve svém uměleckém povolání dokázal obstát a uživit svoji rodinu. „Deprese se projevují skrytě a mohou sebou nést dokonce i fyzické příznaky. Třeba mě hrozně bolely zuby, snad půl roku nonstop,“ přiznal herec.

Žena ho zachránila

Měl obrovské štěstí, protože vedle něj stála jeho žena Jana (57), která si nemohla nevšimnout, že s jejím manželem není něco v pořádku. „Jana mi jednou v létě řekla – poslyš, tady je psychiatr, zajdi se tam poradit,“ svěřil se Miroslav, který její rady uposlechl. Začal brát antidepresiva a docházet na terapeutická sezení. Přesto neměl hned vyhráno, proto se dobrovolně rozhodl podstoupit léčbu v léčebně v délce sedm týdnů. Jeho psychický stav byl totiž nesnesitelný. Dvakrát zkolaboval přímo na jevišti, což se začalo negativně odrážet v práci, proto docházel na pravidelné psychoterapie.

I nadále zůstává v péči psychiatra

Dnes už je zkušený pacient, který pravidelně dochází k psychiatrovi, i když už ne tak často jako dřív. V současné době kombinuje pravidelné natáčení seriálu Ulice s divadlem a do nedávna se připravoval také na taneční večery ve StarDance. S taneční soutěží se rozloučil ve velkém stylu, a následně se svěřil, co mu nejvíce vadilo. „Nelíbilo se mi, že to byla tak přísná soutěž. Že někdo musí vypadnout a někdo nad někým vyhrát,“svěřil se herec. Na závěr připustil, že ho možná ostatní soutěžící nemuseli kvůli tomu, že s nimi nechodil do hospody. Jestli si prý nemysleli, že je nemá rád. Nakonec s nimi rád také zašel, ale to až když už ze soutěže vypadl.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden